Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  07:38:49

Αν με δολοφονήσετε, δεν θέλω να υποφέρω

Παραδοχή Πάπα Φραγκίσκου ότι φοβάται τον πόνο και πως αν είναι να πέσει θύμα τζιχαντιστών, θα ήθελε να πεθάνει χωρίς να υποφέρει. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γνωρίζει ότι αποτελεί στόχο φανατικών και μπορεί να πέσει θύμα δολοφονίας αλλά προσεύχεται πως αν συμβεί αυτό δεν θα υποφέρει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα La Carcova News της Αργεντικής, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο δολοφονίας του και παραδέχτηκε ότι φοβάται τον σωματικό πόνο.

«Έχω πει στο Θεό: Να με φροντίσεις. Αλλά αν η θέλησή Σου είναι να πεθάνω ή να μου κάνουν κάτι, Σου ζητώ μια χάρη- να μην με πονέσουν» είπε ο Ποντίφικας, και συνέχισε: «Είμαι φοβητσιάρης σε ότι αφορά τον σωματικό πόνο».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Ιρακινός πρέσβης στην Ιταλία προειδοποίησε το Βατικανό ότι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θέλουν να τον δολοφονήσουν. Οι απειλές αυτές, που το Βατικανό θεωρεί αρκετά σοβαρές, δεν είναι, όμως, αρκετές για να κάνουν τον Πάπα Φραγκίσκο να χάσει την Πίστη του.

«Πονάω όταν βλέπω παιδιά που δεν ξέρουν πώς να κάνουν το σταυρό τους. Αυτό σημαίνει ότι το μικρούλι δεν έχει λάβει ότι πιο σημαντικό θα μπορούσε να δώσει ένας πατέρας ή μια μητέρα στο παιδί του –πίστη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline