Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:44:52

Η νέα Ford Mustang λανσάρεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Η Ford αυξάνει τον αριθμό των μοντέλων που διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά με την προσθήκη της νέας γενιάς της Mustang. Λανσάρεται στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του μοντέλου.

Στο φιλόδοξο πρόγραμμα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Το λανσάρισμα θα γίνει τον Ιούνιο ενώ ήδη η αντιπροσωπεία έχει συγκεντρώσει περίπου 10 παραγγελίες.

Η νέα Ford Mustang Fastback με κινητήρα 2.300 κ.εκ. EcoBoost ισχύος 314 ίππων και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, στη βασική έκδοση κοστίζει στη χώρα μας 42.000 ευρώ. Το ισχυρό μοτέρ προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 8 λίτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 179γραμ./χλμ. Κατασκευάζεται όμως και με μεγαλύτερο κινητήρα 5.000 κ.εκ. V8, ισχύος 421 ίππων, που όταν συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο, το τυπικό τεστ επιτάχυνσης 0-100χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,8. Αυτή η έκδοση είναι το ταχύτερο Ford μαζικής παραγωγής όλων των εποχών που εισάγεται στην Ευρώπη. Η τιμή του διαμορφώθηκε στα 48.000 ευρώ.

Διατίθεται σε δυο αμαξώματα, fastback και cabrio με εξατάχυτο μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο. Υιοθετεί κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία όπως τρισδιάστατα πίσω φώτα με τρεις μπάρες και μια πρόσοψη με χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα, που παραπέμπει στα σαγόνια ενός καρχαρία. Η παραγωγή των μοντέλων ευρωπαϊκών προδιαγραφών γίνεται στο εργοστάσιο του Flat Rock, Michigan, ΗΠΑ. Προβλέπονται 10 εξωτερικές αποχρώσεις με ζάντες 19 ιντσών.

Στάνταρ εξοπλισμός, αυτόματοι προβολείς HID, διζωνικό έλεγχο κλιματισμού, πίσω φώτα LED, πίσω διάχυτης, σύστημα ήχου με 9 ηχεία, σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 μέσω φωνητικού ελέγχου και μιας έγχρωμης οθόνης αφής 8-ιντσών κ.α. Διατίθεται αποκλειστικά στην Ευρώπη σε νέα καταστήματα Ford Store που ανοίγουν σε μητροπολιτικές περιοχές.

Ο οδηγός μπορεί να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου με τα Selectable Drive Modes, ενώ εκτός δημόσιων δρόμων θα χρησιμοποιεί τα Track Apps για να παρακολουθεί τις οδηγικές επιδόσεις του. Για πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου στην αγωνιστική πίστα, η Mustang προσφέρει επίσης Track Apps που ελέγχονται μέσω του τιμονιού και προβάλλονται στο ταμπλό οργάνων. Μεταξύ αυτών είναι επιταχυνσιόμετρο, χρονόμετρο επιτάχυνσης και απόδοση φρένων, που μετρά το χρόνο φρεναρίσματος και την απόσταση από μία προκαθορισμένη ταχύτητα.

Ο οδηγός της Mustang 5.0 V8 μπορεί επίσης να πετύχει την ταχύτερη δυνατή επιτάχυνση από στάση στην πίστα χάρη στην τεχνολογία Launch Control. Η Mustang αναπτύσσει δυνάμεις μέχρι 0.97g στις στροφές. Το Launch Control, κρατά τον κινητήρα σε μία προκαθορισμένη ζώνη στροφών μεταξύ 3.000 και 4.500 σ.α.λ. με το γκάζι πλήρως πατημένο. Με το άφημα του συμπλέκτη, η κατανομή ροπής στους πίσω τροχούς ελέγχεται για μέγιστη πρόσφυση και σταθερότητα επιταχύνσεων από στάση. Ένα ηλεκτρονικό σύστημα Line Lock, χρησιμοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα, για να μπορεί ο οδηγός να ζεσταίνει τα πίσω ελαστικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline