Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:09:25

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή στα παραπλανητικά μηνύματα

Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της, για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνει ότι παρατηρείται έξαρση αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι δράστες υπόσχονται στους παραλήπτες, άμεσα και εύκολα, μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε αγώνες ποδοσφαίρου. Ζητούν, μάλιστα, από τους παραλήπτες να δημιουργήσουν προσωπικούς λογαριασμούς χρήσης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου εμφανίζονται εικονικά μεγάλα χρηματικά ποσά υποτιθέμενων κερδών από προτεινόμενους αγώνες.

Για τη δήθεν εκταμίευση των κερδών αυτών, ζητείται από τους πολίτες να καταθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς των δραστών.

Τέλος, συστήνεται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline