Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:53:17

Η μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία στις ΗΠΑ

Αριθμός εντυπωσιακός οδηγούνται οι ΗΠΑ καθώς 34 εκατομμύρια αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται "ελαττωματικά" λόγω των προβλημάτων με τους αερόσακους της εταιρείας Takata.

Ειδικότερα, η ιαπωνική εταιρεία Takata Corp συμφώνησε να χαρακτηρίσει "ελαττωματικά" σχεδόν 34 εκατομμύρια οχήματα λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν στους αερόσακους που κατασκευάζει η ίδια, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Μεταφορών και Ασφάλειας των Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA).

Το πρόβλημα αφορά συνολικά 33,8 εκατομμύρια οχήματα και έντεκα κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες και θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στην ιστορία των ΗΠΑ. Αρχικά είχαν ανακληθεί 17 εκατομμύρια οχήματα και πλέον θα ανακληθούν περίπου άλλα τόσα σε όλη τη χώρα.

Η Takata θα πρέπει να συνεργαστεί με τη NHTSA σε όλες τις επόμενες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην ιαπωνική εταιρεία αναστέλλονται, ωστόσο θα μπορούσαν να επιβληθούν νέες καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της Takata σχετίζονται με "τουλάχιστον πέντε θανάτους" στις ΗΠΑ και με πολλούς τραυματισμούς, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών Άντονι Φοξ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline