Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δρόμοι του μέλλοντος από ανακυκλωμένο πλαστικό

Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής και δεν φθείρουν τα λάστιχα. Δρόμοι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο υλικό έρχονται να αντικαταστήσουν την άσφαλτο.

Πίσω από την καινοτόμα αυτή ιδέα βρίσκονται δυο εταιρείες η VolkerWessels και η KWS Infra. Οι δρόμοι που παρουσίασαν θα τοποθετηθούν πιλοτικά στην ολλανδική πόλη Ρότερνταμ.
Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, είναι προκατασκευασμένα και τοποθετούνται ευκολότερα και γρηγορότερα, συγκριτικά με την παραδοσιακή ασφαλτόστρωση.

Η κούφια κατασκευή τους μπορεί εύκολα να συγχωνεύσει καλωδιώσεις, κανάλια και αγωγούς υδάτων. Εχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς δρόμους και φθείρουν ελάχιστα τα λάστιχα, εγγυούνται χαμηλότερο θόρυβο κύλισης από τα οχήματα που κινούνται σε αυτόν.

Σύμφωνα με την εταιρεία VolkerWessels, οι πλαστικοί δρόμοι είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αντέξουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους -40 έως και τους +80 βαθμούς Κελσίου.

Πολυμέσα