Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021  23:44:59

«Αρειανό ιγκλού» - Πού θα κατοικήσουν οι πρώτες αποστολές

Μοιάζει με ιγκλού από πάγκο και είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και όμως πρόκειται για σπίτια που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους ανθρώπους στον Αρη.

Η Nasa αποκάλυψε τον νικητή του διαγωνισμού για την κατασκευή των πρώτων σπιτιών που θα φιλοξενήσουν εκείνους που θα φτάσουν στον Κόκκινο Πλανήτη απονέμοντας σε τρεις ομάδες συνολικά 40.000 δολάρια στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού 3-D Printed Habitat Challenge Design.

Από τις περισσότερες από 165 συμμετοχές ξεχώρισαν 30 και εκτέθηκαν στο New York Maker Faire.

Το πρώτο βραβείο των 25.000 δολαρίων δόθηκε στους Team Space Exploration Architecture and Clouds Architecture Office για το Mars Ice House.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα Team Gamma, Foster and Partners και την τρίτη η Team LavaHive.

Κριτήρια αποτέλεσαν πολλοί παράγοντες όπως η αρχιτεκτονική σύλληψη, η σχεδιαστική προσέγγιση, η καινοτομία, η λειτουργικότητα, η επιλογή του χώρου στον Άρη και η δυνατότητα κατασκευής με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Οι σχεδιαστές του «αρειανού ιγκλού» λένε πως προέκυψε από την ανάγκη «να έρθει φως και μια σύνδεση με το έξω στο λεξιλόγιο της αρειανής αρχιτεκτονικής- ανάγκη δημιουργίας προστατευμένου χώρου όπου σώμα και ψυχή δεν επιβιώνουν απλώς αλλά ευημερούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline