Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  23:44:38

Ανακαλούνται 10.845 αυτοκίνητα BMW σειρές 3, 5 και Χ5 ,στην Ελλάδα, για αντικατάσταση αερόσακου οδηγού. Ποιές μάρκες και τύπους αυτοκινήτων προτίμησαν τελευταία οι Έλληνες. Κύριο

Πρώτη μάρκα για έναν ακόμη μήνα ήταν η Toyota, που κατέχει μερίδιο 11,2% της ελληνικής αγοράς. Ακολουθούν Volkswagen (8,8%), Nissan (8,7%), Opel (8,1%) και Peugeot (6,8%). Ακολουθούν Citroen, Mercedes, Fiat, Ford και Hyundai.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώσε ότι η εταιρεία BMW HELLAS AE, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων BMW σειρές 3 (Ε46), 5 (Ε39) και Χ5(Ε53).

Η ανάκληση αφορά 10.845 οχήματα, στα οποία υπάρχει περίπτωση μη πλήρους ανάπτυξης της μονάδας του αερόσακου του οδηγού, όταν αυτό απαιτηθεί. Για τον λόγο αυτόν η μονάδα του αερόσακου θα πρέπει να αντικατασταθεί ως προληπτικό μέτρο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως με προσωπική επιστολή, ώστε να επισκεφθούν το δίκτυο επισήμων εμπόρων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της BMW Hellas, προκειμένου να αντικατασταθεί η μονάδα του αερόσακου χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το δίκτυο επισήμων εμπόρων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της BMW HELLAS AE, ή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 210 9118000.

--Άνοδο κατέγραψε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, με το ίδιο ποσοστό (17,6%) που καταγράφηκε πτώση τον Οκτώβριο. Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι ταξινομήσεις έφθασαν τις 5.859, έναντι 4.983 ένα χρόνο πριν.

Συνολικά, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +6,4% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) «η πρόοδος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών από τις αρχές του έτους αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς επιχειρήσεις ενοικίασης, μακροχρόνιας μίσθωσης και επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται -73,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009».

Πρώτη μάρκα για έναν ακόμη μήνα ήταν η Toyota, που κατέχει μερίδιο 11,2% της ελληνικής αγοράς. Ακολουθούν Volkswagen (8,8%), Nissan (8,7%), Opel (8,1%) και Peugeot (6,8%). Ακολουθούν Citroen, Mercedes, Fiat, Ford και Hyundai.
Το αυτοκίνητο που έχουν προτιμήσει οι περισσότεροι αγοραστές είναι το Toyota Yaris (4.309 πωλήσεις). Ακολουθούν τα Opel Corsa, VW Polo, Peugeot 208.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline