Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:29:53

Η 65χρονη Χίλλαρυ Κλίντον παρά τα προβλήματα υγείας και την αρνητική δημοσιότητα, αποφάσισε να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα. Να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ. Κύριο

Κυριακή ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, επίσης πρωτιά για πρώην σύζυγο προέδρου των ΗΠΑ.

Αποφάσισε να το ανακοινώσει, μετά δήθεν μακρά σκέψη, δηλαδή μακρά προετοιμασία μέσω δήθεν ταλαντεύσεων .Η Χίλαρι λίντον σχεδιάζει να ανακοινώσει μεθαύριο Κυριακή, μέσω βίντεο που θα προβληθεί στο ίντερνετ μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι υποψήφια για την προεδρία το 2016, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένα στέλεχος των Δημοκρατικών προσκείμενο στο δικό της στρατόπεδο σήμερα.

Η συγκριτικά χαμηλών τόνων ανακοίνωση θα γίνει με αυτόν τον τρόπο διότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών και σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον—που θεωρείται ήδη η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα—έχει ήδη τεράστια απήχηση και το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή ανακοίνωση ενόψει της μακράς προεκλογικής εκστρατείας.

Μετά την ανακοίνωση, η Κλίντον σχεδιάζει να ταξιδέψει σε πολιτείες-κλειδιά, στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσιρ, ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Αναμένεται να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να είναι υποψηφία την Κυριακή", ανέφερε η πηγή.
Ένας εκπρόσωπος της Κλίντον, η οποία είχε χρηματίσει επίσης γερουσιάστρια εκπροσωπώντας τη Νέα Υόρκη, απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία.

Μόλις αρχίσει την εκστρατεία, η Κλίντον σχεδιάζει να συμμετάσχει σε μικρές εκδηλώσεις για να συνομιλήσει με ψηφοφόρους και να εξηγήσει γιατί θέλει την προεδρία. Η στρατηγική αυτή είναι αισθητά διαφορετική από την έναρξη των εκστρατειών Ρεπουμπλικάνων όπως ο Τεντ Κρους ή ο Ραντ Πολ, που έκαναν αμφότεροι μεγάλες συγκεντρώσεις για να ανακοινώσουν ότι θα είναι υποψήφιοι.

Η Κλίντον ως τώρα τουλάχιστον δεν μοιάζει να έχει σοβαρό ανταγωνισμό για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Τζιμ Γουέμπ, πρώην γερουσιαστής εκλεγμένος στη Βιρτζίνια, και ο Μάρτιν ο Μάλεϊ, πρώην κυβερνήτης στην πολιτεία Μέριλαντ, είναι ανάμεσα στους λιγοστούς Δημοκρατικούς που έχουν κάνει βήματα για τη διεκδίκηση του χρίσματος μέχρι στιγμής.

Το γεγονός ότι η Κλίντον θα βασιστεί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης θυμίζει τις τακτικές τις οποίες είχε αξιοποιήσει ο Μπαράκ Ομπάμα το 2008, όταν προσέλκυσε έτσι το ενδιαφέρον των πολιτών και συγκέντρωσε τεράστια ποσά χάρη σε μικρές δωρεές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline