Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Chanel και ο Lagerfeld έφεραν την Αρχαία Ελλάδα στο Παρίσι - Οι προτάσεις τους για ντυσίματα του καλοκαιριού. Κύριο

Εντυπωσιακή επίδειξη μόδας. Υμνος στην ομορφιά και την νεότητα.

Σε ένα σκηνικό που συνδύαζε τον Παρθενώνα και τον Ναό του Ποσειδώνα, τα μοντέλα, μεταμορφωμένα σε Αρχαίες Ελληνίδες θεές, ανέδειξαν τις δημιουργίες του διάσημου σχεδιαστή Karl Lagerfeld.

Εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα είναι η συλλογή Cruise 2018 της Chanel με τίτλο «Η Νεωτερικότητα της Αρχαιότητας» (The Modernity of Antiquity), η οποία παρουσιάστηκε στο «The Grand Palais» στο Παρίσι. Σε ένα σκηνικό που συνδύαζε τον Παρθενώνα και τον Ναό του Ποσειδώνα, τα μοντέλα, μεταμορφωμένα σε Αρχαίες Ελληνίδες θεές, ανέδειξαν τις δημιουργίες του Karl Lagerfeld.

Ο διάσημος σχεδιαστής είπε στους δημοσιογράφους: «Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα. Την θεωρώ ως την προέλευση της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία που έκτοτε έχει εξαφανιστεί. Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία και την κλασική Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες παραστάσεις γυναικών. Ή πιο όμορφες στήλες. Όλη η αναγέννηση, στην πραγματικότητα, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Είναι ύμνος στη νεότητα, το πόσο δυνατή και απρόβλεπτη είναι -όπως ακριβώς και οι ανελέητοι θεοί».

 

Πολυμέσα