Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  09:28:43

Ισπανία: 15 μέτρα- «σοκ» κατά της ανεργίας

Δεκαπέντε μέτρα-σοκ οικονομικής αρωγής και επαγγελματικής αποκατάστασης-πρωτοβουλίας» για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και τις νέες, με σκοπό να επωφεληθούν ένα εκατομμύριο από αυτούς.

Τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν τη διατήρηση του επιδόματος ανεργίας ή την εφάπαξ καταβολή του συνόλου του για την δημιουργία μίας νέας επιχείρησης, προέβη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, καθώς το φαινόμενο πλήττει πάνω από έναν στους δύο νέους ηλικίας τουλάχιστον 25 ετών στη χώρα.

Από το πρόγραμμα, ύψους 3,485 δισεκ. ευρώ για την επόμενη τετραετία, που θα χρηματοδοτηθεί κατά 32% από την ΕΕ, θα «επωφεληθούν πάνω από ένα εκατ. νέοι» σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε ο Ραχόι παρουσία δημοσιογράφων.

Πρώτιστη μέριμνα είναι «να παρασχεθεί επαγγελματική κατάρτιση σε νέους που δεν έχουν ούτε εργασία, ούτε ευκαιρίες, διότι στερούνται επαρκούς εκπαίδευσης. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν 450.000 νέοι», υπογράμμισε.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης παροχή βοήθειας για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Επίσης προβλέπεται και μείωση των κρατήσεων το ανώτερο έως 800 ευρώ για ένα έτος και επί τρία χρόνια για όποιον προσλαμβάνει στην επιχείρησή του κάποιον νέο, ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline