Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  02:30:36

Έρευνα στο σπίτι της Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί

Ουδείς υπεράνω ερευνών. Ούτε και η ίδια άλλοτε υπουργός Οικονομικών και τώρα παράγοντας της διεθνούς οικονομίας. Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε «έφοδο» σήμερα το σπίτι της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της έρευνας για την πώληση της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas στην τράπεζα Credit Lyonnais.

 

«Η κυρία Λαγκάρντ δεν έχει να κρύψει τίποτα», δήλωσε ο δικηγόρος της, Ιβ Ρεπικέ. «Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, η οποία θα συμβάλει στο να απαλλαχθεί η πελάτισσά μου από την κατηγορία της διάπραξης οποιουδήποτε αδικήματος», πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ, που ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μεταξύ 2007-2011, μέχρι τον διορισμό της στο ΔΝΤ, είχε επιλέξει να προσφύγει στη διαιτησία για να τερματίσει την αντιδικία μεταξύ της τράπεζας και του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί. Η υπόθεση έληξε με διακανονισμό, τον Ιούλιο του 2008, όταν η τράπεζα κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ στον Γάλλο επιχειρηματία.

Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η Λαγκάρντ ενήργησε παράνομα όταν ενέκρινε τον διακανονισμό. Έρευνες έχουν γίνει επίσης στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα της γαλλικής προεδρίας Κλοντ Γκεάν, στο σπίτι του Ταπί και σε εκείνο του Στεφάν Ρισάρ, του διευθυντή του γραφείου της Λαγκάρντ την εποχή των υπό εξέταση γεγονότων.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline