Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου. Ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές, επιλογή που φαίνεται περιορισμένη και άδικη. Καμμία παραλία από τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Κύριο

Η Daily Mail επιλέγει ως πρώτες τρεις ελληνικές παραλίες: Εγκρεμνοί Λευκάδας, Ναυάγιο Ζακύνθου, Ελαφονήσι.

Για τις ελληνικές παραλίες του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις και έχουν ειπωθεί άλλες τόσες, οι οποίες αποθεώνουν τη μοναδική και ασυναγώνιστη ομορφιά τους. Πάντα σημαντικές και ξεχωριστές από όλες τις ευρωπαϊκές. Διεθνών προδιαγραφών.

Για ακόμα μια φορά, οι παραλίες της χώρας μας γίνονται αντικείμενο συζήτησης και ξεχωρίζουν ανάμεσα στις εκατομμύρια του κόσμου.
Αυτή τη φορά η Daily Mail, αναφέρεται στις παραλίες της Μεσογείου και όπως ήταν φυσικό δεν απουσιάζει το ελληνικό στοιχείο, με τους Εγκρεμνούς της Λευκάδας, το Ναυάγιο της Ζακύνθου και το Ελαφονήσι να βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές.
Εγκρεμνοί, Λευκάδα

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η παραπάνω φωτογραφία δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Οποιος επισκεφτεί τη Λευκάδα και συγκεκριμένα τη παραλία Εγκρεμνοί θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καταγάλανα νερά. Η παραλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού και παρά την απομακρυσμένη θέση της, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες».
«Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις εντυπωσιακές αμμώδεις ακτές είναι να κατεβείτε τα 347 σκαλοπάτια, αλλά αξίζει τον κόπο», προσθέτει.

Cala Mitjaneta, Ισπανία

«Αυτή η παραλία είναι δημοφιλής τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους. Με ρηχά, ήρεμα νερά βρίσκεται απομονωμένη στη νότια ακτή κοντά στο Cala Galdana», τονίζει η βρετανική ιστοσελίδα.
Παράλληλα, υποστηρίζει πως είναι ιδανική για τους ψαροντουφεκάδες και προτρέπει τους επισκέπτες να φτάσουν σχετικά νωρίς, ώστε να βρουν να παρκάρουν.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Το δημοσίευμα, αρχικά, αναφέρεται στον τρόπο που πήρε το όνομά της η παραλία, κάνοντας λόγο για το πλοίο που ξεβράστηκε σε αυτή το 1982.
«Οποιος θέλει να επισκεφθεί αυτή τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου μπορεί να το κάνει μόνο δια θαλάσσης ή ελικοπτέρου. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία, η οποία περιβάλλεται από εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια», αναφέρει.

Ελάφονήσι, Κρήτη

«Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι γνωστό για τις μικρές νησίδες με την πολύ λευκή ψιλή άμμο. Η ακτή είναι διάσημη σε όλη την Κρήτη, χάρις στην λευκή άμμο, τα ρηχά νερά της και τα όστρακα που δίνουν μια ασημένια διάσταση», αναφέρει η Daily Mail και συνεχίζει γράφοντας: «το καλύτερο απ΄ όλα; Μπορείς να περπατήσεις σε ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται 200 μέτρα μακριά από την ακτή. Ανάμεσα τους υπάρχει μια λιμνοθάλασσα βάθος ενός μέτρου».

Monterosso Beach, Ιταλία

«Στην Ιταλία υπάρχουν πέντε μαγευτικά χωριά τα οποία ενώνονται με τρενάκι και απέχουν περίπου πέντε λεπτά το ένα από το άλλο και αποτελούν την περιοχή Cinque Terre», περιγράφει η Daily Mail, μιλώντας για την παραλία και προσθέτει:
«Αν πάτε προς τα εκεί θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τη παραλία Monterosso, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής με πλήθος τουριστών αν την επισκέπτονται καθ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου».

Χειμάρρα, Αλβανία

«Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου είναι αυτή της της Χειμάρρα στην Αλβανία. Εκεί, μπορείτε μετά το μπάνιο σας να επισκεφθείτε και τοπικές ελληνικές ταβέρνες αλλά να απολαύσετε και την εκπληκτική βυζαντινή αρχιτεκτονική της πόλης», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Spiaggia Rosa, Ιταλία

«Αυτή η παραλία που βρίσκεται στο νησί Budelli, πήρε το όνομά της από το χρώμα της άμμου, τα μικροσκοπικά θραύσματα κοραλλιών και κοχυλιών και το γρανίτη», γράφει και προτείνει: «Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη παραλία θα πρέπει να πάτε με βάρκα»

Baska Voda Beach, Κροατία

«Η πόλη Boska Voda βρίσκεται κατά μήκος των Δαλματικών Ακτών στην Κροατία και είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς του καλοκαιριού. Εχει πληθυσμό περίπου 2.000 ανθρώπους και είναι γνωστή για τις μεγάλες παραλίες της με χαλίκια και πευκοδάση», σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα.

Turquoise Coast, Τουρκία

«Πήρε το όνομά της από το χρώμα του ορίζοντα, εκεί που ενώνεται ο ουρανός με τη θάλασσα. Αρχαίες πόλεις και πλούσια δάση αγκαλιάζουν τη δαντελωτή ακτή.
Μπορεί να είναι σχετικά υποανάπτυκτη αλλά η περιοχή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα απομακρυσμένο καταφύγιο με πολλά ιστορικά φρούρια και χωριά μόλις λίγα βήματα μακριά», αναφέρει.

Cabo de Gata, Ισπανία

«Μέρος ενός φυσικού πάρκου στην Ανδαλουσία της Ισπανίας η Cabo de Gata βρίσκεται κατά μήκος των περιοχών με τις μεγαλύτερες προστατευόμενες παράκτιες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή εξακολουθεί να έχει πλούσια φυσική ομορφιά καθώς και πλούσια θαλάσσια ζωή. Είναι το μόνο μέρος της Ευρώπης με το ζεστό κλίμα της ερήμου», γράφει η Daily Mail.
«Δεδομένου ότι είναι προστατευμένη η θαλάσσια ζωή είναι ένα όνειρο για τους κολυμβητές και τους κολυμβητές όλων των επιπέδων», καταλήγει.

 

Πολυμέσα