Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρήτη- Κέρκυρα, στα πιο οικονομικά νησιά για διακοπές στη Μεσόγειο

Η Κέρκυρα και η Κρήτη είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς (και κυρίως οικογενειακούς) προορισμούς της Μεσογείου, όσον αφορά το κόστος φαγητού, ποτού και παραλίας σύμφωνα με το Family Holiday Report της Post Office Travel Money για το 2017.


Οι δύο προορισμοί επιλέχθηκαν από συνολικά 15 και αφού πρώτα λήφθηκε υπόψιν οι τιμές σε 12 πράγματα προς κατανάλωση.
Μεταξύ των παραθαλάσσιων περιοχών με τις καλύτερες value for money τιμές αναδείχθηκε η Κρήτη, η Μαρμαρίδα (Τουρκία), η Κόστα ντε σολ (Ισπανία) και η Sunny Beach (Βουλγαρία).

Συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος για φαγητό και ποτό στην Κρήτη ανέρχεται σε 72 ευρώ. Οι αγορές ειδών παραλίας φθάνουν συνολικά τα 76 ευρώ, παρουσιάζοντας μάλιστα μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 5,4%.

Στην Κέρκυρα ανεβαίνει λίγο το κόστος, καθώς οι τιμές του φαγητού και ποτού να φθάνει κατά μέσο όρο τις 105 ευρώ και οι τιμές των ειδών παραλίας ανέρχεται σε 96 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σχέση με πέρυσι.

Φθηνότερη επιλογή είναι η Μαρμαρίδα της Τουρκίας (75 ευρώ για φαγητό και ποτό και 51 ευρ'ω για είδη παραλίας) και ακριβότερες επιλογές είναι η Ιμπιζα (129 και 87 ευρώ), το Σορέντο (146 και 102 ευρώ) και η Νίκαια της Γαλλίας (153 λίρες και 130 λίρες αντίστοιχα).

 

Πολυμέσα