Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:17:45

Μαυρουδής Βορίδης: Υπουργοί- διοικητές και ηθική αυτουργία

«.....Δεν μπορώ όμως, από την άλλη μεριά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να αποφύγω ορισμένα πράγματα που άκουσα. Άκουσα, παραδείγματος χάρη, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για το θέμα του ατυχήματος στην Εθνική Άμυνα, αυτό το θλιβερό περιστατικό.

Δεν είναι το μόνο. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Συμβαίνουν ατυχήματα. Υπάρχουν στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα. Πράγματι, πρέπει να αναγνωρίσει το ζήτημα κανείς αυτό.

Άκουσα όμως, να συνδέεται αυτό το περιστατικό με την ηθική αυτουργία, παραδείγματος χάρη, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Είναι ηθικός αυτουργός ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όταν γίνονται ατυχήματα. Είναι ηθικός αυτουργός ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη –ακούστε επιχειρηματολογία- γιατί τελούνται εγκλήματα. Είναι ηθικός αυτουργός των φόνων. Κάποιος σκοτώνει κάποιον και είναι ηθική αυτουργία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Είναι ηθικός αυτουργός ο Υπουργός Οικονομικών γιατί κάποιος αυτοκτονεί. Ακούστε τι λένε.

Και καταλήγει η Χρυσή Αυγή στο θεαματικό: Ένα δικαστήριο –εκεί νομίζω σας ξεπέρασαν, με τα δικαστήριο εννοώ, αυτό είναι πιο συνοπτικό- γενικότερα συνοπτικών διαδικασιών όπου θα οδηγηθούν όλοι οι πολιτικοί από το '74 και μετά, προκειμένου –εκεί συνεχίζει τη σκέψη ο Πάνος Καμμένος- να εγκλειστούν στη φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους.

Εγώ λέω άντε να το κάνουμε, μπορούμε, όμως, να συμφωνήσουμε, αφού τους βάλουμε όλους αυτούς στη φυλακή και αφού τους πάρουμε όλες τις περιουσίες τους, τι θα γίνει μετά; Γιατί το μείζον για τον ελληνικό λαό είναι το τι θα γίνει μετά.

Με δυο λόγια, αφού τα κάνουμε όλα αυτά τα σπουδαία και τους κλείσουμε όλους στη φυλακή και τους πάρουμε και τις περιουσίες τους, όποιον πέρασε και άγγιξε στασίδι εδώ τα τελευταία σαράντα χρόνια, μαζικά –βέβαια, όλοι, δεν μένει και κανείς, γι' αυτό είναι και συνοπτική, είναι ευσύνοπτος και ταχεία η διαδικασία της Χρυσής Αυγής και αποτελεσματική, φαντάζομαι στην ίδια λογική της διεκπεραιώσεως και του Ολοκαυτώματος, είναι σε αυτήν την ευθεία γραμμή, τακτικά, συνοπτικά, συγκροτημένα το τελειώνουμε-...

Προσέξτε, όμως, αφού τελείωσε όλο αυτό και τους έχουμε φυλακή ή τους έχουμε κρεμάσει ή –εν πάση περιπτώσει- έχουμε κάνει όλα αυτά τα θεοσέβαστα και άγια πράγματα, τα οποία έχουμε κάνει, εγώ έχω απλά ερωτήματα.

Κοινοβουλευτική δημοκρατία θα έχουμε; Είναι ένα απλό ερώτημα. Μετά ταύτα, ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουμε; Εγώ σας λέω ότι τους βάλαμε όλους. Τοποθετηθείτε για το αύριο. Αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, να ξέρει αν αύριο θα έχει δημοκρατία, άρα, θα μπορεί να σας αλλάξει, αν δεν του αρέσετε –και να μας αλλάξει- να ξέρει ότι θα έχει ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί δεν θα μπορεί κανένας να μπαίνει μέσα στο σπίτι του να τον μαζεύει το βράδυ, γιατί δεν του άρεσαν οι απόψεις του, να ξέρει ότι θα μπορεί να ζήσει με ισονομία και ότι δεν θα υπάρχουν κατηγορίες πολιτών, να ξέρει δηλαδή ότι θα έχει τα βασικά κεκτημένα του δυτικού πολιτισμού, που νομίζω ότι εν ονόματι μιας οικονομικής κρίσης ορισμένες πτέρυγες έχουν βαλθεί να απολέσουν και να αποδομήσουν. Σε αυτά τοποθετηθείτε. Αυτό είναι το κρίσιμο αύριο. Αυτά θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός.

Και θέλει να ακούσει ακόμα από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου εκτός από καταγγελίες και επισημάνσεις και καμμιά ιδέα για το πώς βγαίνουμε από το πρόβλημα, για το πώς θα φτιάξουμε μία θέση εργασίας -μία λέω εγώ, ας ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε μία θέση εργασίας- για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που είναι καταβαραθρωμένα, για το πώς θα αρχίσουμε να παράγουμε κάτι, το οποίο να είναι ενδιαφέρον για την παγκόσμια οικονομία και την παγκόσμια αγορά, να θέλει κάποιος να το αγοράσει.
Να ακούσουμε καμμιά ιδέα και από τη Χρυσή Αυγή για αυτά, εκτός από το ότι θα τους κρεμάσετε όλους; Γιατί αυτό είναι το κρίσιμο και δεν το ακούμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επισημαίνω –αν μου επιτρέπετε, με όλο το σεβασμό- προς το σύνολο της Αιθούσης το ότι οι καιροί είναι δύσκολοι δεν δικαιολογεί την έκπτωση του λόγου, την έκπτωση των αξιών, την έκπτωση των παραδόσεών μας, οι οποίες μας επιτρέπουν –να μην το ξεχνάμε- να βρισκόμαστε εδώ. Και υπάρχει μία κοινή μήτρα, την οποία όσοι αγαπούν τη διαλεκτική πρέπει να την αναγνωρίζουν και να την καταλαβαίνουν –ειδικώς όσοι αγαπούν τη διαλεκτική- και η μήτρα αυτή είναι το 1789, είναι ο Διαφωτισμός, είναι η παράδοση της δυτικής δημοκρατίας. Σε αυτήν τη μήτρα συνομιλούμε όλοι.

Αν υπάρχουν οπαδοί του ancien regime, του παλαιού καθεστώτος, δηλαδή της απολυταρχίας και της φεουδαρχίας, έρχονται και το λένε, «μας αρέσει το παλαιό καθεστώς, να επιστρέψουμε εκεί, βασιλεύς, ήλιος, μονάρχης και λήξις».

(Το δεύτερο μέρος της παρέμβασης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και βουλευτή Αττικής Μάκη Βορίδη στη ειδική συζήτηση στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline