Τρίτη 23 Απριλίου 2024  20:25:25

Τριήμερος αεροπορικός αποκλεισμός στη Γαλλία

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία ξεκίνησαν τριήμερη απεργία. Όχι για δικά τους χωριστά αιτήματα αλλά, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της ΕΕ για την απελευθέρωση των αερομεταφορών.

Μία στις δύο πτήσεις στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν το Παρίσι, την Λυών, την Νίκαια, την Μασσαλία, την Τουλούζη και το Μπορντό ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Οι εργαζόμενοι στις γαλλικές αερομεταφορές αντιδρούν στα σχέδια της ΕΕ για έναν "Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό" καθώς θεωρούν ότι η εφαρμογή του σχεδίου θα επηρεάσει αρνητικά τις εργασιακές τους συνθήκες.
Το αεροδρόμιο της Μασσαλίας, στην νότια Γαλλία, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι έχει επηρεαστεί λιγότερο από άλλα, με το ένα τρίτο των πτήσεων να έχουν ματαιωθεί--δηλαδή περίπου 100 πτήσεις.
Τουλάχιστον 70 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νίκαιας ακυρώθηκαν.
Η απεργία εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πανευρωπαϊκής δράσης, η οποία--εκτός Γαλλίας--περιλαμβάνει την εργασία με μειωμένους ρυθμούς ("go-slow").

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε ότι σήμερα και αύριο θα ακυρώσει 10 στις 11 πτήσεις της που πραγματοποιούνται καθημερινά για την Τουλούζη και ότι το πρόγραμμα της Πέμπτης θα ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη.

Η Air France ανακοίνωσε ότι ματαιώνει άγνωστο αριθμό πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων.
Οι προετοιμασίες για την παρθενική πτήση του νέου ευρωπαϊκού επιβατικού αεροσκάφους, του Airbus A350, επίσης επηρεάστηκαν από την απεργία, ανακοίνωσαν χθες γαλλικές πηγές του τομέα των αερομεταφορών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline