Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:02:08

Απανωτές συλλήψεις δημοσιογράφων στη Κούβα

Τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις Κουβανικές αρχές τις τελευταίες ημέρες και δεκάδες άλλοι μπλόγκερς και ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) η δημοσιογράφος Γιαρεμίς Φλόρες, η οποία κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, είχε γράψει επικριτικά για την κυβέρνηση άρθρα, σχετικά με την σύλληψη και κράτηση άλλων δημοσιογράφων από τις Κουβανικές αρχές.

Η Φλόρες, είχε ασκήσει, επίσης, κριτική στην αντίδραση της κυβέρνησης σε άρθρα σχετικά με τον τυφώνα Σάντυ, που δημοσιεύθηκαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Cubanet, που βασίζεται στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Εκτός της Φλόρες, συνελήφθησαν άλλοι δύο δημοσιογράφοι, καθώς και δεκάδες μπλόγκερς που διαμαρτυρήθηκαν για την κράτηση των δημοσιογράφων.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων αναφέρει ότι παρά τις λιγότερες μακροχρόνιες κρατήσεις δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια, η Κούβα εξακολουθεί να παραμένει μία από τις χώρες με την εντονότερη λογοκρισία στα ΜΜΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline