Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:45:41

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, δηλώνουν Ομπάμα- Μέρκελ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κάλεσε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ομάδες των ενόπλων που δρουν στην ανατολική Ουκρανία ώστε να πειστούν να σταματήσουν τις αποσχιστικές ενέργειές τους, απειλώντας με νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μέρκελ μετά τις συνομιλίες τους, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε επίσης ότι θα κινηθεί γρήγορα και θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα εάν διαταράξει τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το τέλος του μήνα στην Ουκρανία.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι το επόμενο βήμα θα αφορά κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας και ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε αυτές εάν η Ρωσία παρεμποδίσει την εκλογική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχει έτοιμο ένα πακέτο μέτρων που θα επηρεάσει περαιτέρω την ανάπτυξη και την οικονομία της Ρωσίας, αλλά ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.

"Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι" να επιβάλουμε κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας, είπε από την πλευρά της η καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει τα αναγκαία βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline