Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  14:22:13

ΗΠΑ κατά τζιχαντιστών στο Ιράκ

Καθυστερημένα, όπως πάντα, ανακάλυψαν ότι οι προστατευόμενοι τους «αντάρτες-δημοκράτες» ήταν επικίνδυνοι φανατικοί. Ισλαμοφασίστες, όπως στη Λιβύη μετά τον Καντάφι, στη Συρία κόντρα στον Ασσαντ και στο Ιράκ μετά τον Σαντάμ Χουσείν.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική Κεντρική Διοίκηση.

Οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, είχαν στόχο την προστασία των δυνάμεων των κούρδων Πεσμεργκά απέναντι στους τζιχαντιστές κοντά στο Αρμπίλ, όπου βρίσκεται το αμερικανικό προξενείο και το κέντρο κοινής στρατιωτικής διοίκησης ΗΠΑ-Ιράκ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση.

Οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις, ανέκτησαν τον έλεγχο από τους τζιχαντιστές δύο πόλεων στο βόρειο Ιράκ αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να αντιστραφεί το κλίμα, δήλωσε ανώτερος κούρδος αξιωματούχος στο Ρόιτερς.

Ο Χοσιγιάρ Ζεμπάρι είπε ότι οι Κούρδοι ανέκτησαν τον έλεγχο των πόλεων Γκουγουάιρ και Μακχμούρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline