Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:50:49

Το Ισλαμικό κράτος απειλεί το Twitter διαγράφοντας 20.000 λογαριασμούς τζιχαντιστών

Στο στόχαστρο του Ισλαμικού κράτους βρίσκεται το Twitter, ύστερα από την διαγραφή περίπου 20.000 λογαριασμών που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό κράτος επιτίθεται κατά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, απειλώντας μάλιστα την ζωή του συνιδρυτή της Τζακ Ντόρσει και των υπαλλήλων της.
«Σας είπαμε από την αρχή ότι δεν είναι δικός σας πόλεμος, αλλά δεν το καταλάβατε και συνεχίσατε διαγράφετε τους λογαριασμούς μας στο Twitter. Πάντα όμως επιστρέφουμε... Ο εικονικός σας πόλεμος στο Internet θα σας σύρει σε πραγματικούς πολέμους στη Γη», γράφει το μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα JustPaste.it.

Η αρχική δημοσίευση της είδησης έγινε μέσω του Buzzfeed και συνοδευόταν από φωτογραφία του Ντόρσει στο στόχαστρο ενός όπλου. «Πώς θα προστατεύσεις τους ανήμπορους υπαλλήλους σου, Τζακ, όταν ο λαιμός τους θα γίνει στόχος των στρατιωτών του χαλιφάτου και υποστηρικτές θα διασκορπιστούν ανάμεσά σας;», είναι η λεζάντα της φωτογραφίας.

Στο ίδιο μήνυμα κάθε τζιχαντιστής καλείται να θέσει το Twitter στο στόχαστρο. Οι συγγραφείς του μηνύματος θέλοντας να δώσουν εικόνα στουςοπαδούς τους περιγράφουν σκηνή, στην οποία τζιχαντιστής κόβει τον λαιμό ενός υπαλλήλου του Twitter.
Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης απαγορεύει την δημοσίευση έμμεσων ή άμεσων απειλών και δραστηριοτήτων βίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline