Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τα στοιχειώδη» του Χρ. Μποκόρου στο Δημοτικό Πειραιά

«Να ορθώσουμε το ανάστημά μας απαλλαγμένοι απ' τα περιττά. Να αναστρέψουμε την κρίση κρινόμενοι. Να κρίνουμε και να προκρίνουμε το ουσιώδες», παροτρύνει ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος με την έκθεση του «Tα στοιχειώδη», που εγκαινιάστηκε στις 4 Απριλίου, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Έχει προηγηθεί η παρουσίαση της στο Μουσείο Μπενάκη τον Δεκέμβριο του 2013, στη συνέχεια στο Κασκαΐς της Πορτογαλίας και στην Ερμούπολη της Σύρου το περασμένο καλοκαίρι. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έρχεται μετά την παρουσίασή της στο Αγρίνιο, γενέθλια πόλη του ζωγράφου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Είναι μια έκθεση που μιλάει για τα ουσιώδη, για τα ελάχιστα τα οποία είναι τόσα πολλά, και όλα αυτά φτιαγμένα όχι μόνο σαν θύμηση, αλλά σαν μια υπόμνηση, για το τι έχουμε ζήσει , για τι χρειαζόμαστε , για το τι έχουμε μπροστά μας. Νομίζω ότι είναι από τις πιο εύγλωττες και πλούσιες αφηγήσεις για τα χρόνια που περνάνε και από τις πιο ελπιδοφόρες υπομνήσεις γι' αυτά που ακολουθούν», ανέφερε χαιρετίζοντας την έκθεση , ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, στα εγκαίνια, παρουσία του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Νίκου Διαμαντή.

Για τον Χρήστο Μποκόρο η ζωγραφική είναι «άσκηση αυτογνωσίας». Ο ίδιος ο καλλιτέχνης προσδιορίζει ότι, «Τα στοιχειώδη» δημιουργούν μια ατμόσφαιρα καθημερινής, λιτής ευημερίας με τα απαραίτητα: λίγο φαΐ, νερό να ευπρεπιστούμε, ένα κατάλυμα, και μια πόρτα ανοιχτή».

Η έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πολυμέσα