Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:18:47

Βρετανία: Προβάδισμα των Συντηρητικών επί των Εργατικών

Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας απέκτησε προβάδισμα 4 εκατοστιαίων μονάδων επί των Εργατικών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου, μερικές ώρες αφότου μια διαφορετική δημοσκόπηση έδωσε στο κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον το ίδιο προβάδισμα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο ITV και την εφημερίδα Daily Mail, φέρει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώνουν το 36% των προθέσεων ψήφου (+2%) και τους Εργατικούς 32% (-1%).

Το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) συγκεντρώνει 10% (-2%), οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 8% (-4%) και οι Πράσινοι 5% (+1%).

Τα δύο κόμματα της εξουσίας της Βρετανίας φέρονται να έχουν πολύ μικρή διαφορά το ένα από το άλλο στην πρόθεση ψήφου στις περισσότερες δημοσκοπήσεις από την αρχή της χρονιάς και κανένα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει και να παγιώσει μια διαφορά που να υπερβαίνει το συνηθισμένο ποσοστό στατιστικού σφάλματος (3%).

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ακόμη ότι ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί είναι πιθανό να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, που έχει συνολικά 650 έδρες, στις εκλογές του Μαΐου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline