Τρίτη 2 Ιουνίου 2020  02:16:30

Η Γερμανία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Νέο διεθνές χαστούκι στην Τουρκία, με την παράδοση βαρβαρότητας. Η Γερμανία, με τη φωνή του προέδρου της Γιοάχιμ Γκάουκ, αναγνώρισε απόψε, για πρώτη φορά, τη "γενοκτονία" των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από έναν αιώνα αλλά και τη "συνυπευθυνότητα" του Βερολίνου στο έγκλημα αυτό.


Ο πρόεδρος Γκάουκ χρησιμοποίησε τον όρο "γενοκτονία", τον οποίο απέρριπτε για πολλά χρόνια το Βερολίνο, σε μια ομιλία του σε θρησκευτική τελετή για την επέτειο των 100 χρόνων από τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων. Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία χρησιμοποιεί επισήμως τον όρο αυτό, τον οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά η Τουρκία αν και έχει αναγνωριστεί από περίπου είκοσι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ρωσία.

Ο Γερμανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η ίδια η χώρα του μπορεί να φέρει κάποια ευθύνη, λόγω της στάσης της κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. "Στην περίπτωση αυτή, εμείς οι Γερμανοί θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν" είπε, κάνοντας λόγο για "μια συνυπευθυνότητα ή ακόμη, ενδεχομένως και συνενοχή (της Γερμανίας) στη γενοκτονία των Αρμενίων".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline