Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθησαν 93 ύποπτοι στο Ριάντ

Μεγάλη ομάδα και προσδοκίες για μεγάλο πλήγμα. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν συλλάβει 93 υπόπτους που πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές ή μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Από τους 93 υπόπτους, οι 77 είναι Σαουδάραβες, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.

Πέρσι το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους υποστηρικτές του στη Σαουδική Αραβία να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των αρχών της χώρας αυτή, εναντίον Δυτικών υπηκόων που κατοικούν εκεί και εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας, αντί να ταξιδέψουν μέχρι τη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Η Σαουδική Αραβία, που μετέχει στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, το τελευταίο διάστημα πολλαπλασίασε τις ανακοινώσεις της περί της παρουσίας υποστηρικτών της οργάνωσης αυτής στο έδαφός της.

Πολυμέσα