Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:33:43

«Το Γαλλικό Θέατρο, a la Grecque» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Με έργα απρόσμενα και αποκαλυπτικά -που μιλούν για «το κενό της αγάπης και τη φαντασίωση της φυγής, την κρίση, τη βία της οικογένειας, τον ομοφοβικό ρατσισμό, την αποικιοκρατία, την αιματηρή εξουσία, τις αξίες του θεάτρου-, καλούνται ν' αναμετρηθούν οι Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου, με τίτλο «Το Γαλλικό Θέατρο a la Grecque».


Στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 14 έως τις 31 Μαΐου, έξι ταλαντούχοι Έλληνες σκηνοθέτες, προερχόμενοι από διαφορετικές διαδρομές -το θέατρο, τη μουσική, την περφόρμανς, την όπερα- θα προτείνουν στο κοινό τη δική τους ανάγνωση έργων της σύγχρονης γαλλικής δραματουργίας.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), συνεχίζουν τον θεσμό που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζουν έξι σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, που μεταφράστηκαν ειδικά στα ελληνικά, και παραδόθηκαν σε έξι Έλληνες σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς, για την πρώτη παρουσίασή τους στη χώρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline