Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:35:39

Οι καλύτερες εκδηλώσεις από το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Με διεθνή ονόματα, αλλά και με τις νέες, εγχώριες δυνάμεις να δίνουν ξανά τον τόνο, όπως και με δράσεις σε απρόσμενους χώρους, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου γιορτάζει τα 60 χρόνια του. Και προτείνει ένα καλειδοσκόπιο από αντιλήψεις, συγκινήσεις και όψεις του κόσμου.

Η φετινή διοργάνωση ξεκινά την 1η Ιουνίου με την ολοκληρωμένη εκδοχή της «Πάπισσας Ιωάννας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Ρίχνει αυλαία ενενήντα ημέρες μετά, με τον «Ορέστη» του Σίμου Κακάλα, στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (29 Αυγούστου). Το πλουραλιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εξαπλώνεται στο Ηρώδειο, στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στα Θέατρα Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» και Τέχνης «Κάρολος Κουν» και σε άλλα σημεία μέσα στην πόλη. Όσο για την καρδιά των θεατρικών παραστάσεων, αυτή χτυπά και φέτος στην Πειραιώς 260.

Παράλληλα, η σύνδεση του Φεστιβάλ με τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας υπαγόρευσε την ένταξη παραστάσεων που πραγματεύονται θέματα όπως οι άστεγοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Με αφορμή την έναρξη -2 Μαΐου- της προπώλησης των εισιτηρίων, εντοπίσαμε κάποια από τα χάι λάιτς ή αλλιώς τις παραγωγές που δεν πρέπει να χάσετε.

ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΑΚΛΗΣΕΙΣ

Συλβί Γκιλέμ: Αποχαιρετιστήρια παράσταση της Συλβί Γκιλέμ, μετά την απόφασή της να «κρεμάσει» τις πουέντ της. Πόσο απλό είναι για ένα «σκηνικό τέρας» να αποχωριστεί τη σκηνή στο απόγειό του; Το ότι μια χορεύτρια σαν τη Συλβί Γκιλέμ -που φωτίζει τη χορευτική σκηνή εδώ και 39 χρόνια- ετοιμάζεται για την τελευταία της υπόκλιση συνιστά, δίχως άλλο, είδηση. Μοναδική και απρόβλεπτη, όπως πάντα, έρχεται με την αποχαιρετιστήρια παράστασή της «Life in Progress» να υποκλιθεί μπρος στο ελληνικό κοινό, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορογραφίες των Ματς Εκ, Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ, 'Ακραμ Καν και Ράσελ Μάλιφαντ.

(3 & 4 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ). Η παράσταση πραγματοποιείται με χορηγία της Περιφέρειας Αττικής.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline