Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Wim Mertens γράφει έργο εμπνευσμένο από την Αρχαία Νικόπολη

Ο διάσημος Βέλγος καλλιτέχνης, μουσικός και συνθέτης, Wim Mertens δηλώνει από τη Μαδρίτη της Ισπανίας ότι σκοπεύει να γράψει έργο για την Αρχαία Νικόπολη, η οποία τον ενέπνευσε κατά τη συναυλία του στον χώρο του Μνημείου του Αυγούστου, πέρυσι.

Εκεί στην αρχαία πόλη που έκτισε ο Αύγουστος για τη νίκη του στο Ακτιο στην ναυμαχία του στόλου της Ρώμης με εκείνο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου.

Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπερειφέρειας Πρέβεζας, τονίζεται πως η εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων αδιαμφισβήτητης πολιτιστικής αξίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου, ανέφερε σχετικά: «Η συναυλία του Wim Mertens στο χώρο του Μνημείου του Αυγούστου ήταν μία κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού, πολύ πέραν των ορίων της Ηπείρου. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης αναγνώρισε την ομορφιά και τη δύναμη έμπνευσης της Νικόπολης και αποφάσισε να συνθέσει ένα έργο ειδικά για αυτήν. Αυτό μάς κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και μας δίνει περισσότερη ώθηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των σπουδαίων αρχαίων μνημείων μας.

Είμαστε στη διάθεση του καλλιτέχνη να του παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, που θα συμβάλλει στο να γνωρίσουν και άλλοι την περιοχή μας, στην καρδιά της Ευρώπης και σε όλον τον κόσμο. Η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Πρέβεζας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Preveza Jazz Festival, έφεραν τους πρώτους πολύ σημαντικούς καρπούς».

Ωστόσο, η δημοφιλής παρισινή μπάντα των Nouvelle Vague, στον ίδιο μαγικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου στις 15 Αυγούστου, θα κάνει τη μοναδική εμφάνισή της στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθιερώνοντας αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, πέραν της σπουδαίας ιστορικής και αρχαιολογικής του αξίας, χώρο γέννησης μοναδικών, σύγχρονων πολιτιστικών γεγονότων.

 

Πολυμέσα