Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:07:40

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πηγή έμπνευσης του νέου «Αστερίξ και Οβελίξ»

Ο Αστερίξ και ο φίλος του Οβελίξ θα "συνεργαστούν" με έναν δημοσιογράφο, ο χαρακτήρας του οποίου είναι εμπνευσμένος από τον Τζούλιαν Ασάνζ, στο νέο κόμικ της σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων της Βραζιλίας, της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Η 36η έκδοση της επιτυχημένης σειρά κόμικς θα έχει τίτλο "Asterix and the Missing Scroll" και σε αυτή το διάσημο ντουέτο θα ενώσει τις δυνάμεις του με έναν δημοσιογράφο φτιαγμένο στα πρότυπα του ιδρυτή του WikiLeaks σε μία μάχη κατά του πολέμου προπαγάνδας που τους έχουν κηρύξει οι Ρωμαίοι εχθροί τους.
Ο δημοσιογράφος θα ανήκει στο "στρατόπεδο των καλών", θα ονομάζεται "Confoundtheirpolitix" και θα εργάζεται στην εφημερίδα "Condatum Echo."

Το νέο κόμικ θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά την επανεμφάνιση του γαλατικού διδύμου, έπειτα από οκταετή απουσία, για πρώτη φορά στη Σκωτία, στην ιστορία που είχε τίτλο «Asterix and the Picts» και η οποία πούλησε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 15 χώρες και μεταφράστηκε σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και διαλέκτους.

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα--τα μισά στα γαλλικά και τα υπόλοιπα σε άλλες γλώσσες.
Η διάσημη σειρά κόμικς είναι έργο του σκιτσογράφου Αλμπέρ Ουντερζό και του κειμενογράφου Ρενέ Γκοσινί κι εμφανίστηκε το 1959.
Εγινε μπεστ-σέλερ στον χώρο των κόμικς με περίπου 365 εκατ αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο κι αποτέλεσε έμπνευση για ένα θεματικό πάρκο, το Πάρκο Αστερίξ, έξω από το Παρίσι.
Ο Ουντερζό, 88 ετών σήμερα, ανέλαβε τη συγγραφή των κειμένων όταν ο Γκοσινί πέθανε το 1977.

Το "Asterix and the Picts" ήταν το πρώτο κόμικ που γράφτηκε και σχεδιάστηκε από δύο νέα πρόσωπα--τους Φερί και Κονράντ--οι οποίοι θα είναι οι δημιουργοί και του νέου κόμικ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline