Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:45:02

Τρεις μουσικές θεατρικές παραστάσεις που αξίζουν

Ένα καμπαρέ λίγο πριν το θάλαμο αερίων, μια ανά-παράσταση του «σκληρού δίσκου της ζωής μας» και μία μουσική σάτηρα, μας καλούν στο ταξίδι τους αυτές τις γιορτές.

Η Δήμητρα Χατούπη σκηνοθετεί την παράσταση «Τερεζίν» στο θέατρο Αργώ.

Η Τερεζίν χτίστηκε κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα και λειτούργησε αρχικά ως στρατιωτικό οχυρό. Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως Εβραϊκό γκέτο και αποτέλεσε ενδιάμεσο στρατόπεδο για πάνω από 150.000 Εβραίους, πριν επιβιβαστούν στα τρένα θανάτου που οδηγούσαν στο Άουσβιτς και την Τρεμπλίνκα.

Εκεί και ο τόπος συνάντησης των μεγαλύτερων Εβραίων καλλιτεχνών. Όλοι τους αντιμέτωποι με τον βέβαιο θάνατο, καλούνται να δημιουργήσουν για μια τελευταία φορά πριν σταλούν στους θαλάμους αερίων. Μια ομάδα καλλιτεχνών ετοιμάζει ένα καμπαρέ για την επίσκεψη του Ερυθρού σταυρού. Το τέλος της παράστασης θα σημάνει και το τέλος της ζωής τους. Ο καλλιτέχνης πεθαίνει, το έργο του όμως μένει και ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο αιωνίως. Ένα καλλιτεχνικό διάβημα ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης, μια μουσικoχορευτική παράσταση ως απάντηση στην φρικαλεότητα των βασανιστηρίων.

Πρωτότυπο κείμενο της ομάδας θεάτρου «Δήλος», εμπνευσμένο από το θεατρικό κείμενο «Ούτε πουλιά πετάνε, ούτε λουλούδια ανθίζουν» της Σοφίας Αδαμίδου.

Στο θέατρο Αργώ, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (21.30), Κυριακή (20:00). Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Τηλ : 2105201684-5

Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε ένα μοναδικό One Man Show στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

«Τρεις γενιές τραγούδια» λέει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζοντας την παράσταση με τίτλο «Όλοι ένα, φίλα με». «Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων. Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων. Ας πούμε σώζω στο σκληρό δίσκο εκείνα που θα έπαιρνα μαζί μου. Τα απαραίτητα για ένα παγκόσμιο ταξίδι». Στην παράσταση αυτή τον βρίσκουμε επί δύο ώρες στο πιάνο σε μια επιλογή «από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα και σπουδαία μικρά ποιητικά κείμενα βαφτισμένα στη μουσική που δε σταματάει ποτέ». Μαζί του Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και ο Χάρης Φλέουρας.
Στο δεύτερο όροφο του Ιδρύματος Κακογιάννη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, έως και τέλος Ιανουαρίου. Πειραιώς 206 Ταύρος, τηλ: 210-3418550

Ένα δημοψήφισμα, δύο εκλογές και τρία Μνημόνια μετά, οι «Σωσμένοι» έρχονται στην Αθηναΐδα.

Αυτή είναι η νέα μουσική παράσταση του Δημήτρη Χαλιώτη, μια επιθεωρησιακού τύπου παραγωγή, όπου τέσσερις ηθοποιοί – τραγουδιστές και δύο μουσικοί, ανακουφισμένοι που πλέον έχουμε σταθερή κυβέρνηση και... σταθερή κατάθλιψη, κάνουν βόλτα στην Ελλάδα του σήμερα με μια αγκαλιά αγαπημένα τραγούδια και άφθονη σατιρική διάθεση.

Η Ελένη Καρακάση, ο Απόστολος Ψυχράμης, η Χαρά Τσιτομενέα και ο Αλέξης Βιδαλάκης είναι οι ήρωες που κάτι μας θυμίζουν, αλλάζουν ρόλους και διαθέσεις και σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα, σε μία μουσική σατιρική παράσταση με τραγούδια των Μούτση, Κηλαηδόνη, Κραουνάκη, Χατζηνάσιου, Μικρούτσικου, Πανούση, Μηλιώκα και άλλων, εμβόλιμες βιτριολικές πρόζες και απολαυστικά βίντεο.

Επί σκηνής η πρώτη κοσμική κυρία της Αθήνας, που δήλωσε ευθαρσώς αριστερή. Ένας απλός πολίτης εξηγεί πώς κατάφερε να σωθεί από την κρίση κάνοντας σωστούς υπολογισμούς, αν και ακόμα διαπραγματεύεται το χρέος με τον... περιπτερά του. Μία αμετανόητη ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει την τρομακτική αλήθεια πίσω από το τσαλακωμένο χαρτί που ξέχασε ο Μεϊμαράκης στο ντιμπέιτ και η Άντζελα Δημητρίου ξεκινάει εμπάργκο κατά των... εγχώριων προϊόντων.

Οι «Σωσμένοι» του Δημήτρη Χαλιώτη, από τις 30 Δεκεμβρίου και για όλες τις Τετάρτες του Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς». Καστοριάς 34 – 36, Βοτανικός, 210 3480080

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline