Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:30:28

Το Πανηγύρι του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Εθνικό

Ενα από τα πιο δημοφιλή θεατρικά έργα του διαχρονικού θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Κεχαΐδη, παίρνει σειρά στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου. Σκηνοθετεί ο Θανάσης Παπαγεωργίου.


«Το πανηγύρι», έργο γραμμένο το 1962 που με τη σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου ανεβαίνει από 23 Φεβρουαρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος.
Παράσταση με άρωμα μίας άλλης εποχής
Ο Στρατηλάτης, παπλωματάς στο επάγγελμα, παλιός στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ζει με την οικογένειά του στον θεσσαλικό κάμπο.

Η νομαδική ζωή, η αμορφωσιά, η φτώχεια αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή του, αφήνοντας την οικογένειά του στο έλεος της μοίρας.
Η γυναίκα του η Δέσποινα, πιο προσγειωμένη από όλους, παλεύει για την επιβίωσή τους και με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, παρασύρει βιαστικά την κόρη της σε ένα γάμο αταίριαστο.
Η κατάσταση έτσι επιδεινώνεται και η οικογένεια σταδιακά αποξενώνεται, μέχρι τον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση.

Έργο γραμμένο το 1964

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Θανάσης Παπαγεωργίου ακροβατεί στα έργα του Δημήτρη Κεχαίδη, από το «Δάφνες και Πικροδάφνες» που ολοκληρώνει παραστάσεις στο θέατρο Μουσούρη, στο «Πανηγύρι» του Εθνικού.
«Όταν ο Κεχαΐδης το έγραφε το 1964, σε μια εποχή που το ελληνικό έργο κατείχε μια δυσάρεστη θέση στο ρεπερτόριο των ελληνικών θιάσων και μιας συμπαθητικής ανοχής στις επιλογές των θεατρόφιλων, δεν θα φανταζότανε πως, πενήντα δύο χρόνια μετά, θα απευθυνότανε σε ένα κοινό, που τώρα πλέον αγκαλιάζει με πάθος ένα καλό ελληνικό έργο και το κατατάσσει μέσα στις μεγάλες επιτυχίες μιας θεατρικής χρονιάς» δηλώνει για την παράσταση.

Ένας μεγάλος θίασος επί σκηνής: Κώστας Βελέντζας, Εύα Καμινάρη, Κόρα Καρβούνη, Αναστασία Κονίδη , Λάμπρος Κτεναβός, Βασίλης Μαγουλιώτης,
Νικόλας Μακρής, Μαρία Μαυρομματάκη , Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline