Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:17:02

Με Σαββόπουλο ανοίγει ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

Οι συναυλίες ξεκίνησαν δειλά δειλά και κόντρα στο Εuro, τα πολιτιστικά δρώμενα συνεχίζονται. Απόψε ανοίγει ο Κήπος του Μεγάρου, έχουμε και την αυλαία για το Φεστιβάλ Αθηνών και μία ωραία σύμπραξη στην πλατεία Νερού.

Σωκράτης Μάλαμας – Αλκίνοος Ιωαννίδης – Λεωνίδας Μπαλάφας Παρασκευή 10 Ιουνίου, Πλατεία Νερού

H συνάντηση των τριών τους, συνιστά ένα γεγονός από μόνη της. Πόσο μάλλον όταν γίνεται σε ένα από τα πιο ωραία καλοκαιρινά σημεία της πόλης.
Ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Μπαλάφας, εκπρόσωποι και οι τρεις μιας απαιτητικής και εντελώς διαφορετικής στον καθένα τραγουδοποιίας, κατεβαίνουν στην Πλατεία Νερού, για μια μοναδική συναυλία. Μια βραδιά που εγκαινιάζει τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, σε μια συναυλία που οι εκπλήξεις θα είναι δεδομένες. Τόσο ο Σωκράτης Μάλαμας όσο και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, έχουν με τα χρόνια χτίσει μια δυνατή και αδιάρρηκτη σχέση με το κοινό, που αναγνωρίζει στη μουσική και τη γενικότερη στάση τους, μια σπάνια για την εποχή αλήθεια και τους ακολουθεί πιστά.
Τα τραγούδια τους εκφράζουν μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ελληνικής μουσικής και θα αποτελέσουν βασικό κορμό της εμφάνισης τους, προσδίδοντας έναν φεστιβαλικό χαρακτήρα στην συναυλία. Νεότερος αλλά εξίσου αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος μιας απαιτητικής τραγουδοποιίας και ο Λεωνίδας Μπαλάφας, που έχει ξεχωρίσει με τις παραστάσεις και τα τραγούδια του.

Σαββόπουλος-Βιτάλη 11 Ιουνίου στο Μέγαρο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να μας ξεσηκώσουν μέσα από ένα «θέατρο τραγουδιών» που εμπνεύστηκε ο Δ. Σαββόπουλος, μια μουσική παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο «Κύτταρο Live» της Αθήνας.

Το γιορτινό ξεκίνημα της περιοδείας τους θα γίνει στον Κήπο του Μεγάρου το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με τη συναυλία «Δώσε, ψυχή μου, ρεύμα» σ' όλη την Ελλάδα.

Δύο καλλιτέχνες, δύο πορείες, δύο βετεράνοι συναντιούνται επί σκηνής σε μια ιστορική παράσταση από αυτές που θα θυμόμαστε για πάντα. Το μαγικό ραβδί του Δ. Σαββόπουλου και η ζεστή φωνή της Ε. Βιτάλη μας χαρίζουν υπέροχες νύχτες ελληνικού καλοκαιριού.

Μαζί τους οι μουσικοί: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Δημήτρης Λάππας (κιθάρες-μπουζούκι), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), Στάθης Άννινος (πλήκτρα), Θοδωρής Σούκερας (τρομπόνι), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline