Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:41:27

Ο νέος Μπεν Χουρ χωρίς εφέ στην 9λεπτη αρματοδρομία

 

Την ερχόμενη Τετάρτη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το ριμέικ της επικής ταινίας «Μπεν Χουρ», του 1959 που είχε κερδίσει 11 Όσκαρ.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γύρω απο την παγκόσμια πρώτη, οι δημιουργοί της νέας εκδοχής τονίζουν ότι η περίφημη αρματοδρομία της ταινίας, βασίζεται και πάλι στους ανθρώπους και τα άλογα και όχι στα ειδικά εφέ.

Ο ηθοποιός Τζακ Χιούστον υποδύεται τον Εβραίο πρίγκιπα Μπεν Χουρ -στην πρώτη ταινία τον ρόλο είχε παίξει ο Τσάρλτον Ίστον, που είχε κερδίσει το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου-, ο οποίος έχει πωληθεί ως σκλάβος, από τους Ρωμαίους κατακτητές, αλλά επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση. Μαζί του: Μόργκαν Φρίμαν, Τόμπι Κέμπελ, Ναζανίν Μπονιαντί, Ροντρίγκο Σαντόρο, Πιλού Ασμπεκ.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας Μαρκ Μπαρνέτ η αρματοδρομία, που είναι εννέα λεπτά μεγαλύτερης διάρκειας από την αρχική ταινία, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εφέ μόνο για τις σκηνές καταστροφής.

«Αληθινά άλογα τρέχουν και οδηγούνται από τους ηθοποιούς. Συμμετείχαν 32 άλογα, οκτώ άρματα έκαναν τον γύρο της αρένας αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, μερικές φορές πάνω σε έναν τροχό», δήλωσε.
«Στις σκηνές που σκοτώνονται τα άλογα, τότε χρησιμοποιούμε ειδικά εφέ, αλλά το υπόλοιπο μέρος της αρματοδρομία γίνεται από πραγματικά άλογα και από τους ηθοποιούς», επισήμανε ο Μπαρνέτ.
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο κάτω μέρος της σελίδας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline