Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:42:45

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 έγιναν την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 με μεγάλη επιτυχία, που συνεχίζεται και προεξοφλεί καλές παραστάσεις ολόκληρο τον Ιούνιο.

Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διαχέονταν σε έξι διαφορετικά σημεία του βιομηχανικού συγκροτήματος της Πειραιώς.

Στο χώρο Β – τη σκηνή που εγκαινιάστηκε φέτος – η θρυλική βρετανική ομάδα Forced Entertainment ξεκίνησε ένα Σαιξπηρικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 9 ημέρες με 4 έργα κάθε μέρα διάρκειας μίας ώρας. Η έναρξη έγινε με τον «Έμπορο της Βενετίας» που προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κοινού και συνεχίστηκε με τρία ακόμη έργα ως τις 11 το βράδυ. Μέχρι τις 9 Ιουνίου, θα παιχτούν τα άπαντα του ελισαβετιανού δραματουργού, για μία μοναδική φορά το καθένα.

Σε μια διπλανή – λίγο κρυμμένη – πόρτα βρίσκεται η Λενιώ Κακλέα με τη δικιά της άκρως φεστιβαλική περφόρμανς που έχει ιδιωτικό χαρακτήρα καθώς μπαίνει ένας ή δύο θεατές κάθε φορά: στις 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30. Η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι την 1 Ιουλίου.

Οι παραδοσιακοί χώροι του Φεστιβάλ, ο Η και ο Δ, ήταν κι αυτοί ενεργοί εχθές. Στον Η, η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτιδα Μάρτα Γκουρνίτσκα παρουσίασε μια μοναδική θεατρική μουσική παράσταση, μ' ένα σύνολο 35 ατόμων επί σκηνής που κατάφεραν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν το ενθουσιώδες κοινό για το μέλλον της Ευρώπης. Η παράσταση επαναλαμβάνεται μία ακόμη ημέρα – σήμερα 2 Ιουνίου, στις 21:00.

Στον χώρο Δ, για 4 ημέρες (1-4 Ιουνίου) επαναλαμβάνεται η περσινή επιτυχία του φεστιβάλ Η σφαγή των Παρισίων, από την ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.

Το επιστέγασμα της χθεσινής βραδιάς ήταν τα εγκαίνια της κινηματογραφικής έκθεσης Μανιφέστο με πρωταγωνίστρια την Κέητ Μπλάνσετ. Ο γερμανός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Γιούλιαν Ρόζεφελντ έχει στήσει 13 γιγαντοοθόνες που προβάλλουν 13 βίντεο εμπνευσμένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Η βραβευμένη αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, ανάμεσα στους οποίους μια εργάτρια, έναν άστεγο, μια δασκάλα κ.α. Κατά γενική ομολογία είναι μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 19 Ιουλίου, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00.

Δίπλα σε αυτήν παραμένει ενεργή η έκθεση φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, Μια άλλη ζωή: ανθρώπινες ροές, άγνωστες Οδύσσειες, που θα λειτουργεί επίσης μέχρι τις 19 Ιουλίου, τις ίδιες ώρες.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, ξεκίνησε τη λειτουργία του εχθές και το πωλητήριο του Φεστιβάλ, όπου το κοινό μπορεί να βρει το βιβλίο-πρόγραμμα, αφίσες, κοσμήματα και τσάντες της φετινής διοργάνωσης. Επίσης, τα βιβλία-προγράμματα και άλλα αντικείμενα από περασμένες διοργανώσεις.

Μέσα σε αυτό το πολυσυλλεκτικό πολιτιστικό τοπίο οι θεατές και φίλοι του φεστιβάλ που βρέθηκαν εκεί χτες μπόρεσαν μετά τα θεάματα να απολαύσουν το ποτό τους στην γοητευτική, δροσερή αυλή της Πειραιώς με συζητήσεις και σχόλια που κράτησαν ως αργά το βράδυ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline