Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:29:27

Γιάννης Μαρίνος: Οταν εισέρχεσαι στο νέον έτος με το αριστερό

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τη διαπίστωση έρευνας του διάσημου Αμερικανικού Ινστιτούτου Γκάλοπ, που δημοσιεύεται στον βρετανικό «Economist», ό,τι οι Ελληνες αισθάνονται οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι στη Γη, με δεύτερους τους Βορειοκορεάτες και τρίτους τους κατοίκους της Βενεζουέλας.

Γι' αυτό και ο διόλου δυστυχισμένος Πρωθυπουργός μας εργάζεται άοκνα για να μας ανεβάσει τουλάχιστον στην τρίτη θέση δυστυχίας, δηλαδή στο επίπεδο των υπηκόων του Μαδούρο. Μια τέτοια βελτίωση προϋποθέτει όμως ότι, εκτός από την κυβέρνηση, πρέπει ο κ. Τσίπρας να καταλάβει και την εξουσία. Για τους τυχόν αγνοούντες, διευκρινίζω ότι το επίτευγμα αυτό του βενεζουελανού προέδρου υπήρξε αποτέλεσμα του αποκλεισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές, της φυλάκισης των αρχηγών τους και της απόλυσης των διαφωνούντων δικαστών.

Η αρνητική αυτή διαπίστωση ενεργοποίησε τη φιλάνθρωπο ευαισθησία των επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας μας, που απαγόρευσαν τις εκδρομές για παιδαγωγικούς και πολιτιστικούς σκοπούς στο εξωτερικό. Και για να διαφωτίσει τους απορήσαντες, ο ευρυμαθής υφυπουργός Παιδείας κ. Ζουράρις ανέτρεξε στο προσωπικό του μαθητικό παρελθόν: «Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958, πήραν οι 11 διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου. Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις ημέρες της σχολικής εκδρομής. Να πηγαίνουν πριν και μετά». Εκτός αν είναι ασυγκράτητοι, όπως οι κ.κ. Γαβρόγλου, Ζουράρις και Μπαξεβανάκης που πηγαίνουν κάθε μέρα στο... υπουργείο Παιδείας.

Και για να μην μπει το 2018, κατά την παραδοσιακή ευχή, με το δεξί, η καλή μας κυβέρνηση ανήγγειλε μία ακόμα αριστερή πρωτοβουλία της. Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων θα συμπεριληφθούν και οι κατασχέσεις σπιτιών όχι μόνο των χρεωμένων στις τράπεζες, αλλά και των οφειλετών στο Δημόσιο. Ευθυγραμμίζεται δηλαδή με το άρθρο 4 του Συντάγματος, που ορίζει ότι όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Ετσι εκπληρώνεται επιτέλους έστω και μια υπόσχεση του κ. Τσίπρα: ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάθε άρθρο του Συντάγματος». Απομένει η συμμόρφωση και προς τα υπόλοιπα.

Ευθυγραμμιζόμενος προς την κυβέρνηση έσπευσε να εμφανιστεί και ο μέχρι τώρα καταζητούμενος «δισεκατομμυριούχος» Σώρρας, ο οποίος εκάλεσε τους οπαδούς του να πληρώσουν τα χρέη προς τους δημόσιους οργανισμούς και τράπεζες με χρήματα και όχι με τα διαβόητα ομόλογα, με τα οποία είχε τροφοδοτήσει τα όνειρα πλουτισμού ουκ ολίγων αφελών. Ετσι ελπίζεται πια βασίμως ότι θα αυξηθούν τα «πλεονάσματα» της θαυματοποιού κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αντιπαρερχόμενης τα fake news της ΕΛΣΤΑΤ ότι τα ανεξόφλητα χρέη προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι προφανές ότι αν ο κ. Τσίπρας εκτός από την κυβέρνηση είχε και την εξουσία, όπως δακρυρροούσα παραπονείται η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα, τότε πώς θα τολμούσε η ανεξάρτητη στατιστική αρχή να δημοσιοποιεί τέτοια στοιχεία που εξηγούν γιατί οι Ελληνες αισθάνονται οι πιο δυστυχείς άνθρωποι του πλανήτη; Εγώ τουλάχιστον με το πρώτο μου άρθρο του νέου έτους ευθυγραμμίστηκα, όπως βλέπετε, με τις τελευταίες αισιόδοξες διαπιστώσεις του Πρωθυπουργού που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταλάβει και την εξουσία, ώστε να γλιτώσει από την καθημερινή μουρμούρα της φιλόδοξης συμβίας του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline