Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:47:50

Τριπλή πρόσκληση ΗΠΑ - ΕΕ - ΟΗΕ στο Ιράν για τα πυρηνικά

Κοινή διάθεση για συνεννόηση και ειρηνική καταλλαγή. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, η ευρωπαία ομόλογός του Κάθριν Αστον και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσαν το Ιράν να καταβάλει προσπάθειες καλής πίστης.

Και διεθνούς συνεννόησης-εμπιστοσύνης, ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην κρίση για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις στο τέλος του μήνα.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε με την κ. Αστον και τον Μπαν στην Ουάσινγκτον και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, σχετικά με τα ιρανικά πυρηνικά.

Το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα συναντηθούν στις 26 Φεβρουαρίου στο Αλμάτι του Καζακστάν για ένα νέο κύκλο συνομιλιών, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο.

Όμως οι συνομιλίες αυτές «δεν θα προχωρήσουν παρά μόνο αν οι Ιρανοί καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αποφασισμένοι να καταθέσουν προτάσεις και να τις συζητήσουν», τόνισε ο Κέρι.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως «οι χώρες που έχουν (πυρηνικά) προγράμματα για ειρηνικούς σκοπούς δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα να αποδείξουν ότι οι σκοποί τους είναι ειρηνικοί».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline