Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:52:25

Αντιπρόεδρος: Ο Ούγκο Τσάβες δίνει μάχη για τη ζωή του

Απέχει πάνω από τρεις μήνες από τα καθήκοντά του. Η ανάρρωση του μετά τη σοβαρή εγχείρηση, που υπέστη στην Κούβα, δεν πάει καλά. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται στο Καράκας, συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαντούρο.

«Ο κομαντάντε είναι άρρωστος γιατί αφιέρωσε όλη του την ζωή σε αυτούς που δεν έχουν τίποτε», δήλωσε ο Μαντούρο και παραδέχτηκε πως ο Ούγκο Τσάβες «δίνει μάχη για την υγεία, για την ζωή του και εμείς τον συντροφεύουμε».

«Ξέρετε γιατί παραμέλησε την υγεία του; Διότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή και σώμα ξεχνώντας τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό του στο σκοπό του: να δώσει στο λαό μια πατρίδα, να δώσει, σε αυτούς που δεν έχουν δουλειά, ζωή, κατοικία, υγεία, τροφή, μόρφωση. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια», υπογράμμισε ο Μαντούρο μιλώντας στη κρατική τηλεόραση.

Ο Τσάβες έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις από τον Ιούνιο του 2011. Από τον Δεκέμβριο νοσηλευόταν στην Κούβα, αλλά επέστρεψε αιφνιδιαστικά στην Βενεζουέλα πριν από δέκα ημέρες.

Η κυβέρνηση του Καράκας εξέφρασε την ανησυχία της την περασμένη εβδομάδα για την πραγματική κατάσταση της υγείας του Τσάβες, χαρακτηρίζοντας αρνητική εξέλιξη την αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε ο 58χρονος Τσάβες.
Πάντως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως ο Τσάβες διατηρεί τον έλεγχο και πως επικοινωνεί γραπτώς με τους συνεργάτες του από το νοσοκομείο.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline