Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα αλογοκρέατα στη Γαλλία

Τα προμαγειρεμένα φαγητά που αποσύρθηκαν από τη γαλλική αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου θα αξιοποιηθούν. Δεν καταλήξουν στις χωματερές. Τα αλογοκρέατα μάλλον θα διανεμηθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι οποίες θα ενημερωθούν προηγουμένως για το περιεχόμενό τους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Καταναλωτή Μπενουά Αμόν.

 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC ο υπουργός διευκρίνισε ότι «υπάρχει ένας κανονισμός που προβλέπει ότι μπορούμε να δωρίζουμε προϊόντα που έφεραν λανθασμένη σήμανση» του περιεχομένου τους. «Στη συνέχεια, επαφίεται στις οργανώσεις να αποφασίσουν αν θα δεχτούν τη δωρεά ή όχι», πρόσθεσε.

Ωστόσο, «όσοι επωφεληθούν από τα τρόφιμα αυτά έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι τρώνε», τόνισε.

Το διατροφικό σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν σε προμαγειρεμένα, κατεψυγμένα φαγητά της εταιρείας Findus εντοπίστηκε κρέας αλόγου αντί για μοσχαρίσιο. Το σκάνδαλο έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη πλήττοντας πολλά γνωστά «ονόματα» της αγοράς τροφίμων, όπως τα αλλαντικά Fleury Michon και εταιρείες όπως τα σουπερμάρκετ Carrefour και Intermarche, την εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Picard, ακόμη και την αλυσίδα επίπλων Ikea, υποχρεώνοντάς τις να αποσύρουν χιλιάδες μερίδες τροφίμων από τα ράφια τους.

 

 

Πολυμέσα