Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:49:56

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο κοινωνικός ιστός όλο και χειροτερεύει...

«Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας μάς ζήτησε στην αρχή της ομιλίας του να μιλάμε με στοιχεία. Θα μιλούσε με στοιχεία και καλούσε όλους και όλες να μιλήσουμε με στοιχεία.

Μου ήρθε στο νου ο Thomas Gradgrind. Θα θυμάστε ότι ο Thomas Gradgrind είναι στο μυθιστόρημα του Charles Dickens «Δύσκολοι καιροί» («Hard times»). Και πριν το πάρετε σαν κομπλιμέντο, για να μην σας βάλω σε λάθος κατεύθυνση, ο Mr. Gradgrind είναι αυτός που είπε, «Δώστε μου τα στοιχεία, μόνο τα στοιχεία έχουν σημασία στη ζωή» κι έχει τον χαρακτήρα της κακής οσμής του ωφελιμισμού που έλεγε ο E.P. Thompson, ένας άλλος Βρετανός, αλλά μαρξιστής, δηλαδή στοιχεία, χωρίς πλαίσιο, χωρίς αξίες, χωρίς να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και τι όραμα έχουμε.

Συγχρόνως, ο κ. Σταϊκούρας μας είπε ότι καταθέτει, με ανοικτό πνεύμα, τροπολογίες για τέσσερα τεράστια προβλήματα που λιμνάζουν πάρα πολλά χρόνια: ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και ΛΑΡΚΟ. Αφού η ΛΑΡΚΟ είναι τέτοιο θέμα, γιατί δεν το φέρατε σε νομοσχέδιο; Αν θεωρείτε ότι είναι τόσο σημαντικό ζήτημα -και είχατε και την ειλικρίνεια κι εσείς και ο κ. Χατζηδάκης, που τώρα ήρθε, να πείτε ότι δεν είναι μόνο δικό μας- γιατί το βάζετε με τέτοιο πλαίσιο; Γιατί δεν το φέρατε σε ένα νομοσχέδιο να έχουμε και φορείς, να μπορέσουμε να το συζητήσουμε, να γίνει μια πραγματική συζήτηση;

Μήπως γι' αυτό από τους είκοσι έξι Βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν, μόνο οι έξι είναι της Νέας Δημοκρατίας; Μόνο το 23% των ομιλητών είναι της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως και αυτοί δεν πείστηκαν ότι υπάρχει το πλαίσιο να συζητήσουμε γι' αυτά τα ζητήματα;
...... Πάμε τώρα στην ουσία για τη ΛΑΡΚΟ. Άκουσα ότι και εσείς και ο κ. Χατζηδάκης είπατε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στην ομιλία του, «Εμείς θέλουμε να διασώσουμε θέσεις εργασίας». Δεν ξέρω γιατί αυτό είναι κακό. Και ως απάντηση βγάλατε το γράμμα που είχα υπογράψει εγώ, ότι ψάχνουμε κι εμείς ιδιώτη επενδυτή.

Καταρχάς, εμείς θα ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε διαφορετική άποψη για τις επενδύσεις, δηλαδή ότι οι επενδύσεις πρέπει να συνοδεύονται με μειώσεις θέσεων εργασίας. Από πού βγαίνει αυτό; Και αφού έχετε διαβάσει την επιστολή, ξέρετε και το σχέδιο μας. Αφού κάναμε συμφωνία με τη ΔΕΗ, ενέργειες για να λυθεί το ιδιοκτησιακό, εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος των κρατικών ενισχύσεων που εσείς δημιουργήσατε, βελτιώσαμε την οικονομική κατάσταση της χώρας η οποία ήταν επιπλέον παράγοντας επιβάρυνσης για την εταιρεία, καλέσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διάλογο για να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση των προβλημάτων που εσείς είχατε δημιουργήσει.

Άρα, γιατί, κύριε Χατζηδάκη, τα δώδεκα από τα δεκαεννιά λεπτά της ομιλίας σας ήταν για το τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή τη λύση, που μπορεί να μην την εμπιστευόμαστε. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε καμιά σιγουριά γιατί δεν ξέρετε εσείς το γενικό πλαίσιο. Και γι' αυτό άρχισα με τον κ. Grind. Ποιο είναι το αναπτυξιακό πλαίσιο, το αναπτυξιακό σχέδιο μέσα από το οποίο μπορεί να ανθίσει αυτή η Κυβέρνηση; Ποιο είναι γενικά το κοινωνικό πλαίσιο υποστήριξης που θα μπορεί να βοηθήσει και τους εργαζομένους, αλλά και την περιοχή;

Και θα κάνω εδώ πέρα μια παρένθεση για την Προβλήτα 4 και την πολύ καλή ομιλία που έκανε και ο κ. Αρσένης και ο κ. Βίτσας. Γιατί έχει σημασία αυτό να πάει στη Δυτική Αττική; Έχει τεράστια σημασία. Και αν θέλετε να καταλάβετε γιατί υπάρχει λαϊκισμός δεξιός, πέραν από σας –Όρμπαν εννοώ, Brexit εννοώ, τέτοια πράγματα εννοώ- είναι ότι σε πολλές περιοχές που ψήφιζαν Εργατικό Κόμμα ή στη Γαλλία πριν το Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει όχι μόνο κατάρρευση επενδύσεων - δουλειές, εργοστάσια- αλλά και του κοινωνικού ιστού. Διότι σε αυτές τις περιοχές παλιά υπήρχαν και δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και οι επιχειρηματίες που είχαν σχέση με την περιοχή, έκαναν δωρεές, χτίζανε δημαρχεία, πολιτιστικά κέντρα, πάρκα. Αυτό έχει χαθεί στο σύγχρονο καπιταλισμό. Και άρα, αν το κράτος δεν μπορεί να έχει αυτή τη μέριμνα, δηλαδή ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν και μέριμνα όχι μόνο για τους μετόχους -τους shareholders που λέμε στα αγγλικά- αλλά και τους stakeholders, δηλαδή όλους αυτούς που επηρεάζονται από τη δράση μιας επιχείρησης, όπως είναι οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία εκεί που δρα μια επιχείρηση.

Θα έχετε τη συνέχεια της πτώσης του κοινωνικού ιστού. Γι' αυτό έχει σημασία η Προβλήτα 4. Έχει σημασία γιατί πια οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται καλώς ή κακώς με funds -κακώς λέω εγώ, αλλά ίσως αναπόφευκτα, με τις δεσμεύσεις και που εμείς είχαμε και έγιναν οι ιδιωτικοποιήσεις- και από επιχειρηματίες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία όπου υπάρχει μια δραστηριότητα.
Ο κοινωνικός ιστός όλο και χειροτερεύει και γι' αυτό υπάρχει αυτή η ανησυχία και η αβεβαιότητα στον κόσμο που δημιουργεί λαϊκίστικες συμπεριφορές.
Τελειώνοντας, θα επιστρέψω σε αυτό το θέμα για το γενικό αφήγημά σας.

Έρχομαι τώρα στην ΑΑΔΕ και στην πρόταση για τη βαθμολογική κατάταξη των θέσεων εργασίας. Ήταν κάτι που μας το έβαζαν συνεχώς οι θεσμοί και εμείς δεν το δεχόμασταν. Δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο που έρχεται η τροπολογία και για το περιεχόμενο. Γιατί έρχεται τόσο βιαστικά, χωρίς καμία διαβούλευση; Το καταθέσατε χθες, στις 11 του μηνός και το ψηφίζουμε τώρα, στις 12 του μηνός. Γιατί δεν χρειάζεται διαβούλευση αυτό το πράγμα και πρέπει να ψηφιστεί μέσα σε μία μέρα; Γιατί τόσο αδιαφανής, ενώ φαίνεται να σκιαγραφεί ένα πολύ συγκεκριμένο σύστημα το οποίο καλείται η Βουλή να επικυρώσει; Γιατί αυτό το σύστημα δεν μας το κοινοποιείτε; Γιατί τόσο σημαντική παρέκκλιση από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα;

Εισάγονται καινούργιες έννοιες για υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα, χωρίς καμία τεκμηρίωση. Γιατί είναι απαραίτητες και ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη; Ξέρετε, έχουμε δύο φόβους. Πρώτον, έχουμε μια θεωρητική διαφορά πολιτική. Ξέρετε γιατί στις αρχές του 20ου αιώνα τα ίδια τα εργοστάσια, οι επιχειρηματίες ,κόψανε την πληρωμή με το κομμάτι; Γιατί μάθανε ότι οι εργαζόμενοι που πληρώνονταν με το κομμάτι, δεν συνεργάζονταν. Ήμουν εγώ σε μια γραμμή και ήτανε ο καλός συνάδελφος δίπλα μου κι αν χάλαγε το δικό σας μηχάνημα, δεν ερχόμουν να σας βοηθήσω, γιατί ήταν στο κόστος τα κομμάτια πάνω στα οποία θα πληρωνόμουν εγώ.

Άρα, ο δημόσιος τομέας, που είναι ο βασικός τομέας του δημοσίου συμφέροντος και της συνεργασίας για να βρεθούν λύσεις, που δεν είναι το κέρδος από πίσω το πιο σημαντικό, πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικός με τέτοιες λύσεις, πόσω μάλλον στην Ελλάδα που οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, πως όταν θα υπάρχει ο μισθός σε μια θέση εργασίας, οι επιλογές δεν θα γίνονται με το παλιό πελατειακό σύστημα και θα επιλέγετε κάποιον σε μια θέση εργασίας, γιατί είναι δικός σας άνθρωπος και ο άλλος θα πηγαίνει σε μια θέση εργασίας μια βαθμολογία πιο κάτω, γιατί δεν σας νοιάζει.
Όμως, δεν είναι αυτό το κυρίαρχο. Το κυρίαρχο είναι γιατί στην ΑΑΔΕ πρέπει να είναι τόσο διαφορετικό το πλαίσιο από το υπόλοιπο Δημόσιο; Εκτός κι αν η απάντηση είναι ότι δεν πρέπει να είναι τόσο διαφορετικό από το υπόλοιπο Δημόσιο και αυτή η τροπολογία είναι ο λόγος για να αλλάξουν οι συνθήκες και ο τρόπος λειτουργίας σε όλο το Δημόσιο. Να έχετε το θάρρος να το πείτε αν είναι αυτό ή αν θεωρείτε τελείως ξεχωριστό το θέμα της ΑΑΔΕ, να μας πείτε το γιατί.

....Το αφήγημα της κεντροδεξιάς ότι «θα φέρω ανάπτυξη, θα φέρω επενδύσεις και άρα θα ενσωματώσω ένα κόσμο των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων», δεν φαίνεται παντού. Δεν έχετε αφήγημα που μπορεί να ενώσει τον ελληνικό λαό, ούτε το δικό σας κομμάτι ούτε να επεκταθείτε στα μεσαία στρώματα.
Άρα -τελειώνω με αυτήν τη φράση, κύριε Πρόεδρε- η βασική μας αντίρρηση σε πολλά από όσα είναι σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι και επί της ουσίας τι λέτε στο συγκεκριμένο, αλλά πολύ περισσότερο το γενικό πλαίσιο. Εμείς δεν βλέπουμε ούτε κοινωνικό ούτε αναπτυξιακό πλαίσιο, ώστε να μπορεί ένα κομμάτι του ελληνικού λαού τουλάχιστον να έχει προσδοκίες για καλύτερο μέλλον.

(Ο καθηγητής Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι βουλευτής, πρώην υπουργός Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline