Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:48:47

Αθανάσιος Παφίλης: Εφοπλιστές, το «εθνικό μας καμάρι»

«....Συζητάμε, λοιπόν, για τον κλάδο της ναυτιλίας και γι' αυτό λέμε και επιμένουμε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Τι έχουμε, λοιπόν, στη ναυτιλία; Η ελληνόκτητη ναυτιλία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας. Ναι ή όχι; Ναι. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Αμύθητα κέρδη, απίστευτα. Δεν τα χωράει το μυαλό το ανθρώπινο. Αν συγκεντρώσει κανείς τα κέρδη και τη ζωή των εφοπλιστών, δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους, όταν οι άνθρωποι είναι στα συσσίτια, όταν πολλοί από εκείνους που πνίγηκαν είκοσι και τριάντα χρόνια στη θάλασσα σήμερα είναι στα συσσίτια.

Η κερδοφορία αυτού του τμήματος συνεχίζεται και στις συνθήκες κρίσης. Η κερδοφορία ήταν τέτοια που είναι παντού. Επενδύουν σε ακίνητα, σε τουριστικές μονάδες, σε τράπεζες, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ομάδες ολόκληρες. Ο πιο σκληρός και δυνατόν πυρήνας του κεφαλαίου. Αυτό είναι το καμάρι, λοιπόν, της Ελλάδας. Αλήθεια; Αυτό είναι το καμάρι της Ελλάδας; Με 27% ανεργία στους ναυτεργάτες;

Με μείωση από εκατό χιλιάδες, που ήταν τη δεκαετία του 1980, στους δεκαεπτά περίπου χιλιάδες που είναι σήμερα; Αυτό είναι το καμάρι της Ελλάδας; Με το ΝΑΤ χρεοκοπημένο; Ποια δύναμη; Τίνος είναι η δύναμη αυτή; Του ελληνικού λαού; Αυτών που δεν βλέπουν τα παιδιά τους για δέκα και έντεκα μήνες; Αυτών που σκυλοπνίγονται; Αυτών που κινδυνεύουν, που δουλεύουν στα τρίτα και στα τέταρτα αμπάρια, που δουλεύουν σήμερα δεκαοκτώ ώρες; Αυτούς, στην κόλαση τους στέλνετε και μας λέτε και περηφανεύεστε για ποιους; Γι' αυτούς που απομυζούν κυριολεκτικά το αίμα των εργαζόμενων και που τους έχετε πενήντα επτά φοροαπαλλαγές, ενώ μειώσατε τις συντάξεις κατά 50% και ενώ έχουμε μόνιμη ανεργία σε συνεργία επισκευών, έτσι που απαξιώνεται όλη η παραγωγική βάση.

Αυτό, λοιπόν, είναι το καμάρι της Ελλάδος, ότι δηλαδή είναι πρώτη στη ναυτιλία, ενώ οι ναυτεργάτες δουλεύουν σε χειρότερες συνθήκες, πολλοί είναι άνεργοι και πεινάνε. Συγχαρητήρια! Αυτή είναι η Ελλάδα σας. Η Ελλάδα των εφοπλιστών και του κεφαλαίου. Για μας, η Ελλάδα είναι η Ελλάδα των παραγωγών του πλούτου, αυτών που παράγουν όλα τα υπόλοιπα.

Η περηφάνια σας έχει να κάνει παραδείγματος χάριν και με το πώς λύνετε τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών σήμερα, το 2013, με εισιτήριο απαγορευτικό -έχουν και δεν έχουν συγκοινωνία, είναι σε απόγνωση και τους επικαλείστε και από πάνω- και βέβαια με λιμάνια αξιόλογα, εγκαταλελειμμένα και έτοιμα να παραδοθούν στους ιδιώτες. Μην ξανατολμήσετε να πείτε και να τα περιγράψετε. Εσείς κυβερνάτε. Το σύστημά σας είναι αυτό που τα έφερε. Δεν είναι ο σοσιαλισμός. Εσείς τα φέρατε όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα. Οι επιστημονικές εξελίξεις, οι οποίες είναι πολύ γρήγορες και μεγάλες και σ' αυτόν τον χώρο, αντί να βελτιώσουν τη ζωή των ναυτεργατών, όχι μόνο των κατωτέρων, αλλά και των ανωτέρων πληρωμάτων, την κάνουν χειρότερη. Δεν προλαβαίνουν να κοιμηθούν πολλές φορές. Έξι μήνες και δεν βγαίνουν σε λιμάνι. Τόσο εντατικοποιημένη είναι η εργασία τους, που δεν τολμούν να βγουν ούτε σ' ένα λιμάνι.

Ποιος, λοιπόν, καρπώνεται αυτές τις δυνατότητες; Ποιο είναι το καμάρι; Τις καρπώνονται οι εφοπλιστές. Επειδή, μας λέτε συνέχεια για 13 δισ. τόσα δεν μας είπατε ότι έφερε η ναυτιλία, κύριε Υπουργέ;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ (Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου): Μέχρι είκοσι.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Μέχρι είκοσι. Πόσα φεύγουν μας έχετε πει; Διότι, από τα 13 που έρχονται, φεύγουν για επισκευές, φεύγουν για ένα καράβι.
Άρα, μην κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό για τη μεγάλη συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας και των εφοπλιστών στην Ελλάδα. Σε λίγο θα μας πείτε ότι ταΐζουν και τον κόσμο και τους ναυτεργάτες και ότι δεν τους ταΐζει η σκληρή και απάνθρωπη δουλειά τους.
Μ' αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα, έρχεστε μ' αυτό το νομοσχέδιο και τι κάνετε; Ικανοποιείτε όλες τις απαιτήσεις τους. Το είπα και στην αρχή. Όλες! Αυτό φαίνεται. Φάνηκε στην επιτροπή. Δεν είναι κομμουνιστές οι άλλοι που ήρθαν από τους φορείς. Όλοι διαφωνούν εκτός από τους εφοπλιστές. Τι άλλο θέλετε σαν απόδειξη;

Εκτός αυτού -και γι' αυτό λέω ότι έχει μια ιδιαιτερότητα- ενώ υπάρχει τέτοιος αμύθητος πλούτος, τέτοια τεράστια κερδοφορία, πέντε χιλιάδες καράβια σ' όλο τον κόσμο -να τα βάλει κανένας να καταλάβει τι βγάζουν, όταν έβγαζαν 100.000 την ημέρα και δεν ξέρω τώρα πού έχει πάει αλλά περίπου εκεί πρέπει να είναι και εννοώ σε δολάρια- δίνετε προκλητικά προνόμια και παραδίδετε και όλες τις υποδομές της χώρας στους ιδιώτες. Λέει: «Τις παραχωρούμε για τριανταπέντε χρόνια». Μα έτσι γίνεται παντού. Παραχώρηση γίνεται και ανανεώνεται για άλλα τριανταπέντε χρόνια.

Το αεροδρόμιο έτσι το δώσατε -εσείς, το ΠΑΣΟΚ, οι άλλοι- και όλα τα υπόλοιπα. Γιατί; Δικά σας είναι; Ποιος τα έφτιαξε όλα αυτά; Τα έφτιαξαν οι εφοπλιστές; Πόσα έχουν βάλει για να φτιάξουν τα λιμάνια όλα αυτά τα χρόνια; Δώστε μας στοιχεία. Τα έφτιαξε ο ιδρώτας του ελληνικού λαού. Η άγρια φορολογία του. Αυτοί, μόνο έτρωγαν τίποτα άλλο δεν έκαναν. Θα πω και παρακάτω μερικά πράγματα.

Τα δίνετε, λοιπόν, στους εφοπλιστές και ταυτόχρονα επιτίθεστε με άγριο, βάρβαρο τρόπο -ενώ επικαλείστε τους ναυτικούς, τη ναυτοσύνη- στα δικαιώματα των ναυτεργατών. Καταργείτε συλλογική σύμβαση εργασίας και αφήστε τα κόλπα ότι είναι προσωρινά. Όλα ως προσωρινά αρχίζουν και γίνονται μόνιμα. Είναι μέσα στη γραμμή σας. Δεν λέω ότι είναι εκτός.
Υπογράφτηκε σύμβαση πριν από εβδομήντα χρόνια και την κέρδισαν με αίμα κυριολεκτικά.

Και επειδή πρέπει η νεολαία να μάθει την ιστορία και να τη μάθει όχι από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, το ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα πώς στηρίχθηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που βγαίνετε όλοι εδώ και πρώτος-πρώτος ο κ. Καμμένος και όλοι οι υπόλοιποι και υμνείτε το δαιμόνιο των Ελλήνων; Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στηρίχθηκε στο αίμα των εργαζομένων, όταν η Ομοσπονδία Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων έριχνε το σύνθημα «τα πλοία εν κινήσει». Το ξέρετε αυτό. Να κινηθούν τα πλοία ενάντια στο φασισμό, για να ανεφοδιαστούν οι αντιφασιστικές δυνάμεις.

Τι έγινε τότε λοιπόν; Για κάθε πλοίο που βούλιαζε, οι εφοπλιστές έπαιρναν αποζημίωση. Πατριωτισμός επί πληρωμή. Αυτό ήταν. Οι ναυτεργάτες τι έπαιρναν; Δυόμισι χιλιάδες νεκροί είναι τουλάχιστον και χιλιάδες τραυματίες. Ποια ήταν η ανταμοιβή τους; Διώξεις, φυλακίσεις και black list. Έτσι χτίστηκε το ναυτιλιακό θαύμα. Ξέρετε και ότι δόθηκαν και τα εκατό Liberty. Είστε και από τη Χίο. Έτσι χτίστηκε, από το αίμα του ναυτεργάτη που δεν πληρωνόταν, που πάλευε να συντρίψει το φασισμό, ενώ ο εφοπλιστής έπαιρνε την αποζημίωση και με το παραπάνω.
Το 1943, υπογράφτηκε αυτή η σύμβαση με τους εφοπλιστές και μετά από εβδομήντα χρόνια την καταργείτε. Θα μείνετε στην ιστορία ως Κυβέρνηση γι' αυτήν την αμοιβή που δίνετε σε όλους αυτούς. Να ξέρετε όμως –και το λέω με όλη τη σημασία της λέξης- ότι θα το πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά αυτό που κάνετε, αργά ή γρήγορα. Θα το πληρώσετε, γιατί είναι τόσο κραυγαλέες, τόσο εκρηκτικές οι ταξικές αντιθέσεις συνολικά αλλά και σ' αυτόν το χώρο, που κάποτε –ελπίζουμε γρήγορα- θα αποφασίσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω κυριολεκτικά, δηλαδή να πάρουν τον πλούτο.

Δεύτερη πλευρά που λέτε ότι δεν ευνοεί τους εφοπλιστές. Κατάργηση και άρση του καμποτάζ. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Για να πάει και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Το καμποτάζ είναι απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συμφωνείτε. Είναι οδηγία. Τι θα ζητήσετε; Την εξαίρεση; Και αν σας πουν όχι, τι θα κάνετε; Θα φύγετε από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πού τέτοια πράγματα. Δεν γίνεται. Είναι μονόδρομος. Τι κάνει, λοιπόν, το καμποτάζ; Τσάκισε δικαιώματα των εργαζομένων.
Τρίτη πλευρά. Είναι σχέδιο στρατηγικό. Θέλετε να καταργήσετε την απεργία. Δεν μπορείτε να το κάνετε ευθέως, γιατί βγαίνετε εδώ υποκριτικά και λέτε για το δικαίωμα της απεργίας, το οποίο υπονομεύεται από την ίδια στιγμή που λέτε ότι έχουν δικαίωμα στην απεργία αλλά και άλλοι έχουν δικαίωμα να μεταφέρονται. Άρα, γιατί να κάνουν απεργία, αν λειτουργούσαν όλα κανονικά και δεν πιεζόταν η εργοδοσία;

Είναι αντικειμενικός ευνουχισμός του όπλου της απεργίας. Πόλεμος είναι και η απεργία Υπάρχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα. Και αφήστε το ποιος είναι εχθρός και ποιος είναι φίλος. Είναι αντίθετα τα συμφέροντα του εφοπλιστή με τα συμφέροντα του ναυτεργάτη. Όσο περισσότερο τον εκμεταλλεύεται, τόσο περισσότερα κέρδη θα βγάλει. Επομένως, όταν στριμώξει τον εφοπλιστή, μπορεί να αποσπάσει κάτι. Αλλιώς, δεν έχει νόημα η απεργία.....

.....Και εδώ θέλω να κάνω μια υπόμνηση. Ακούσαμε εδώ κραυγές συμπάθειας για τους ναυτεργάτες και από τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και από τη Χρυσή Αυγή.
Τι δεν ακούσαμε όμως; Μία λέξη. Δεν ακούσαμε τη λέξη «εφοπλιστές». Αλήθεια, ποιος απαιτεί ξένα πληρώματα που πληρώνονται λιγότερο; Ποιος τα επέβαλε αυτά; Τα επέβαλαν οι ναυτεργάτες; Όχι, οι εφοπλιστές. Γιατί δεν μιλάνε; Ποιος θέλει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας; Οι εφοπλιστές. Τη θέλουν οι ναυτεργάτες; Όχι, κανένας δεν τη θέλει. Γιατί δεν λένε κουβέντα και κρύβονται πίσω από τη ναυτοσύνη;

Η ναυτοσύνη έχει δυο παράγοντες. Έχει αυτούς που παράγουν τον πλούτο και αυτούς που κλέβουν τον πλούτο. Κι εδώ έγιναν αποκαλυπτήρια για το ποιος είναι με ποιον. Και αναφέρομαι ιδιαίτερα στη Χρυσή Αυγή.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Επομένως –δεν προλαβαίνω να πω όλα τα υπόλοιπα- όλα αυτά είναι ένας στρατηγικός σχεδιασμός.
Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει λύση. Και η λύση είναι η συνειδητοποίηση από αυτούς που παράγουν τον πλούτο της χώρας μας, οι οποίοι πρέπει να ανατρέψουν αυτό το βάρβαρο σύστημα και να μην ανέχονται πια –γιατί το ποτήρι ξεχείλισε- αυτό που συμβαίνει ιδιαίτερα σε αυτόν τον κλάδο αλλά και σε όλο το καπιταλιστικό σύστημα. Συμβαίνει αυτό το αμύθητο, αυτό που φαντάζει σαν παραμύθι όταν το βλέπεις: Η ζωή και τα σπίτια και τα πάντα και ο άχρηστος πλούτος διασκορπισμένος παντού και η φτώχεια και η δυστυχία είναι σε αυτούς που τον παράγουν.
Αυτό θα ανατραπεί. Κάποτε θα το αποφασίσουν. Και αυτό πρέπει να κάνουν. Και μπορούν, γιατί η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, έχει τεράστια πλεονεκτήματα και σε αυτόν τον τομέα, αν μπει στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία μιας χούφτας πλουτοκρατών που οδηγούν και την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

(Αιρετικές-αιχμηρές απόψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και επιφανούς του στελέχους Αθανάσιου Παφίλη κατά στη συζήτηση στη Βουλή για θέματα εμπορικής ναυτιλίας).

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline