Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:43:17

Ερντογάν: Τέλος μιας σκοτεινής εποχής

Πρόκειται για μια αποφασισμένη, μακρά διαδικασία υλοποίησης μέσα στους επόμενους τρείς μήνες. Σημαντικό γεγονός από κάθε άποψη, που υλοποιείται με φροντίδα των ΗΠΑ, χωρίς να υπάρξουν οι παλαιοί κλυδωνισμοί μεταξύ Αγκύρας και Κούρδων.

  Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε την προγραμματισμένη αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών από την Τουρκία χαρακτηρίζοντάς την ως το τέλος "μιας σκοτεινής εποχής", αλλά προειδοποίησε για ενδεχόμενο σαμποτάζ μιας ιστορικής ειρηνευτικής διαδικασίας.

Η αποχώρηση, η οποία πρόκειται ν' αρχίσει στις 8 Μαΐου, πραγματοποιείται ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε αξιωματούχους των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους κούρδους αντάρτες από το 1984.

"Κλείνει η πόρτα σε μια σκοτεινή εποχή. Η Τουρκία αλλάζει την κακή της τύχη και μπαίνει σε μια νέα φάση", τόνισε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε ομάδα επιχειρηματιών. Οι δηλώσεις του, οι πρώτες από τότε που ανακοινώθηκε η αποχώρηση των κούρδων ανταρτών, μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline