Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:09:31

Κατά Ισραήλ και Συρίας ο Ερντογάν

Δεν είναι η εποχή να παίζεις διπλά, δήθεν πολυδιάστατα παιχνίδια. Ιδιαίτερα όταν οι καιροί απαιτούν καθαρές λύσεις .Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε τις ισραηλινές επιδρομές με στόχο τη Συρία χαρακτηρίζοντάς τις «απαράδεκτες».

«Κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιχείρηση», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο και ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να βάλει τέλος στις επιθέσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ «προσφέρουν σε χρυσό δίσκο πλεονεκτήματα, ευκαιρίες στο παράνομο καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ) αλ-Άσαντ» για να παραμείνει στην εξουσία παρά τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.
Επικρίνοντας για μια ακόμη φορά την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα αυτή του ΟΗΕ έναντι της συριακής κρίσης, ο Ερντογάν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση εναντίον «των σφαγών» που διαπράττονται από το συριακό καθεστώς σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. Προχθές ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «σφαγέα», θα πληρώσει «ένα πολύ βαρύ τίμημα» για όσα έχει διαπράξει σε βάρος του λαού της χώρας του.

«Εσείς, Μπασάρ Άσαντ, Θεού θέλοντος, θα πληρώσετε για όλα αυτά» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προβαίνοντας σε μια από τις πιο σφοδρές φραστικές επιθέσεις του εναντίον του Σύρου ηγέτη, στον οποίο αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας επανειλημμένα εκφράσεις όπως «δολοφόνος» και «σφαγέας».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline