Τρίτη 16 Απριλίου 2024  16:09:33

Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο

Νέος έπαινος αλλά υπό τη σκιά λαθεμένης ευρωπαϊκής καθοδήγησης. Δεν συγχαίρουν μόνο αλλά –για πρώτη φορά-μιλάνε για δικά τους λάθη. Δικές τους μόνο ευθύνες. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι απέδωσε σε... «στερνή γνώση» την αυτοκριτική της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.

 

«Εάν αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, εκτός από το να αποτελεί ένα mea culpa, εντοπίζει τα αίτια των λαθών που έγιναν, θα πρέπει ασφαλώς να τα λάβουμε υπόψη στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, και πρόσθεσε: «Συχνά, αυτά τα mea culpa αποτελούν στην πραγματικότητα (...) μια τάση να κρίνονται πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν με τα μάτια του σήμερα».

Ο κ. Ντράγκι είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια -όταν γινόντουσαν οι συζητήσεις για την προσαρμογή της Ελλάδας- το κλίμα γενικά ήταν πολύ, πολύ χειρότερο».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline