Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:20:37

Συνομιλίες ΗΠΑ- Τουρκίας για τους εξοπλισμούς με πυραύλους

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν συνομιλίες έπειτα από τις «σοβαρές ανησυχίες» που εξέφρασε η Ουάσιγκτον αναφορικά με την πρόθεση της Άγκυρας να προμηθευθεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα.

 

Ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μίλερ είχε συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών με Τούρκους αξιωματούχους στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ουάσιγκτον στην Τουρκία.

Η προτίμηση των Τούρκων στην κινεζική κρατική αμυντική εταιρεία, κατά της οποίας οι ΗΠΑ εφαρμόζουν εμπάργκο λόγω των πωλήσεων οπλικών συστημάτων που έχει πραγματοποιήσει στη Συρία και το Ιράν, έχει ερεθίσει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ιδίως την Ουάσιγκτον, η οποία έχει εκφράσει τις «σοβαρές της ανησυχίες».

Η Άγκυρα αιτιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι προτίμησε τους Κινέζους από τους ανταγωνιστές τους, την αμερικανική Raytheon, τη ρωσική Rosoboronexport και την γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam, λόγω του υψηλού τιμήματος της προσφοράς των προειρημένων εταιρειών και των αντισταθμιστικών οφελών της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline