Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:35:37

«Δείπνο με φίλους» στο Θέατρο Ιλίσια

Ένα σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Aμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Ιλίσια.

 

Δύο γυναίκες, δύο άντρες, δύο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, αντίπαλοι, εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει το σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα.

Ο Ντόναλντ Μάργκιουλις καταγράφει τις ανθρώπινες σχέσεις. Μιλάει για την εμπιστοσύνη, την προδοσία, τη φθορά που φέρνει ο χρόνος στο γάμο, στον έρωτα, στη φιλία. Το έργο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η ιστορία δύο γάμων». Μια, εκ πρώτης όψεως, απλή ιστορία σχετικά με το πώς ο χωρισμός δύο ανθρώπων, επηρεάζει τους καλύτερούς τους φίλους και βάζει στο μικροσκόπιο την ίδια τη φύση της φιλίας και θέτει ερωτήματα: Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους φίλους; Βλέπουμε στ' αλήθεια το πραγματικό τους πρόσωπο, ή μήπως τους τοποθετούμε κάτω από το πρίσμα των δικών μας προσδοκιών.

Όποιος έχει εμπλακεί στην περιπέτεια της φιλίας, όποιος έχει προδοθεί και απογοητευτεί, βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι για δείπνο με τους τέσσερις ήρωες. Για τους παντρεμένους, αλλά και γι' αυτούς που έχουν περάσει την τραυματική εμπειρία του διαζυγίου, το «Δείπνο με φίλους» έχει να πει πολλά περισσότερα και σοβαρότερα πράγματα κάτω από τις πραγματικά αστείες ατάκες του.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ντόναλντ Μάργκιουλις
Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Βαλτινός
Απόδοση: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, Γρηγόρης Βαλτινός
Σκηνoγραφική επιμέλεια-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες-Video art: Θωμάς Χρυσοχοΐδης
Σύνθεση ήχων: Κώστας Εμμανουηλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Μπαλτά

Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουιζίδου, Μπέσυ Μάλφα

Τιμές εισιτηρίων

Από 14 έως 18 € (ανάλογα την ημέρα)
Μειωμένο: 12 € κάθε μέρα (φοιτητικό, ανέργοι, συνταξιούχοι, γκρουπ)

Πληροφορίες εκδήλωσης

Θέατρο Ιλίσια
Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα , +30 2107210045,
Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:15
Πέμπτη στις 19:30
Σάββατο στις 18:15 και 21:15
Κυριακή στις 18:15

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline