Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:43:31

Τέρενς Κουίκ: Σπάτα και Ολυμπιακή

Κύριε Υπουργέ, το νομοσχέδιο, το οποίο, μάλιστα φέρει και τον τίτλο «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις», για τις οποίες έχει μιλήσει ήδη η κυρία Μακρή και θα μιλήσει και ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος ο κ. Μαριάς, πρέπει να έχει, καταρχήν, πελατεία, δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να έχει πτήσεις.

 

Διότι έχουμε καταφέρει με αυτό το αεροδρόμιο, το οποίο λέγεται «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» να έχουν πέσει δραματικά οι πτήσεις στη χώρα, διότι έχει το αεροδρόμιο αυτό έχει καταστεί το ακριβότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, το δεύτερο ακριβότερο σε όλον τον κόσμο.
Αυτό, βεβαίως, πρέπει να πω ότι είναι ένα κατόρθωμα της δικής σας τότε Κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε δια του κ. Λαλιώτη –αυτό το «θείο βρέφος» που κανείς δεν το αγγίζει, κανείς δεν μιλάει, τον έχουμε ξεχάσει από τον πολιτικό χάρτη- ο οποίος πήρε μια σύμβαση και τη μείωσε από πλευράς χρονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα βεβαίως να ανέβουν ταυτόχρονα όλα τα τέλη στάθμευσης και εξυπηρέτησης των αεροπλάνων στην Ελλάδα.

Όλο αυτό τι δημιούργησε; Μέσα σε αυτήν τη συμφορά, η οποία μας έχει βρει στην Ευρώπη και για την οποία ευθύνεται και η Ισπανίδα Επίτροπος η Ντε Παλάθιο –αν θυμάστε- να έχουν δημιουργηθεί τρεις ισχυρές αεροπορικές εταιρείες: Η μία να είναι η «Lufthansa», η άλλη να είναι η «Air France» κι η άλλη να είναι η «British». Και μέσα σε όλα, έχει μπει σφήνα και η «Turkish» με αποτέλεσμα στην περιοχή τη δική μας η Κωνσταντινούπολη να έχει γίνει ο κύριος σταθμός αεροπορικής σύνδεσης αυτού του κομματιού της Ευρώπης με οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, μια «Turkish» η οποία έχει διακόσια σαράντα αεροπλάνα –διακόσια τριάντα δύο, για να ακριβολογώ- μαζί με τα Cargo της, ανεξάρτητα με το αν η Τουρκία είναι –όπως έχει πει και ο κ. Μαριάς- μια «φούσκα» η οποία θα σκάσει κάποια στιγμή και δεν ξέρω πόσο θα μας πάρουν τα σκάγια.

Θα καταθέσω ερώτηση και θα ρωτήσω το Υπουργείο σας για την ποσόστωση της μείωσης των πελατών στο αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» σε σχέση με πριν από τέσσερα, πέντε χρόνια.

Θα ρωτήσω ακόμη να μου πουν πότε λειτούργησε τελευταία φορά ο δορυφορικός επιβατικός σταθμός. Ποτέ δεν λειτούργησε ο δορυφορικός επιβατικός σταθμός. Χτίστηκε και είναι εκεί για να παρκάρουν τα δύο αεροπλάνα, τα 340, το «Τσάρλυ» και το «Δέλτα» της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ» που σαπίζουν.

Είδα όμως εκεί, τον τελευταίο καιρό ένα 767 με την ελληνική σημαία στην ουρά ονόματι «Ταξιάρχης» και ρώτησα «τι αεροπλάνο είναι αυτό;». Και αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται περί μιας νέας προσπάθειας Ελλήνων πολιτών να συνδέσουν την Ελλάδα με την ομογένεια είτε αυτή είναι στον Καναδά, είτε αυτή είναι στη Νότια Αφρική. Μακάρι να ξαναπάμε πίσω και στην Αυστραλία, δηλαδή εκεί όπου κάποτε πετούσε η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» των πέντε ηπείρων για να καταντήσει να είναι το «ΚΤΕΛ» της Ελλάδας. Διότι έτσι κατάντησε η «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ», το «ΚΤΕΛ» της Ελλάδας με αεροπορικά εισιτήρια που είναι πολύ πιο ακριβά για να πας στη Λήμνο απ' ό,τι για να πας στη Νέα Υόρκη, εισιτήρια, τα οποία επιβαρύνονται όμως –για να μην τα χώνουμε μόνο στις εταιρείες- και με ένα 30%, 35% από διάφορους φόρους και τέλη αεροδρομίων με συνυπεύθυνο και το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» πάνω στον τομέα αυτό.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline