Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020  02:54:36

NonPaperNews

NonPaperNews

Εξαιρετικά παρατεταμένη είναι η προφυλάκιση του πρώην υπουργού Οικονομικών και Αμύνης επί 18 σχεδόν μήνες, χωρίς να του έχει απαγγελθεί συγκεκριμένη κατηγορία και να έχει ορισθεί η δίκη του.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία ξεπέρασε τα 10.000, ακριβώς 10.866. Στην καθημερινή ενημέρωσή του το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανέφερε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.104 φθάνοντας τα 10.866, σημειώνοντας αύξηση 11%. Καταγράφηκαν 132 νέοι θάνατοι που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 771.

Διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Έβρος λογίζεται ως αποτυχημένη προσπάθεια επίδειξης δυναμισμού από το καθεστώς Ερντογάν, που κατέληξε σε ήττα.

Τα περισσότερα πρόστιμα των 150 ευρώ επιβλήθηκαν στον νομό Αττικής, ενώ ακολουθούν Κρήτη, νησιά Ιονίου και Θεσσαλονίκη. Σε 1.400 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ έγιναν 7 συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Σάββατο 28 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ο πιο κοινότυπος λόγος για «επείγουσα» μετάβαση στα εξοχικά εντός και εκτός Αττικής: «Την Παρασκευή έσπασαν τα υδραυλικά σε... χιλιάδες εξοχικά».

Μάλλον πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στο κλείσιμο μέχρι τέλος Απριλίου. Κλείσιμο, το οποίο θα γίνει αναγκαστικό για τις περισσότερες από τις επιχειρήσεις αυτές είτε λόγω της απόλυτης απαγόρευσης της εξόδου στην επαρχία και του «μένουμε κλεισμένοι σπίτι» είτε λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και εκείνης του Πάσχα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

Μικρόψυχες προσπάθειες μείωσης σε αντίθεση με τους επαίνους των διεθνών ΜΜΕ, της επιστημονικής κοινότητας, της κοινωνίας αλλά και πρόσφατα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθείται, ο κος Τσιόδρας είπε ότι από ειδική επιτροπή έχουν δοθεί κατευθυντήριες οδηγίες στους γιατρούς, οι οποίες θα επανεξετάζονται όσο θα αναφέρονται νέα στοιχεία για τη θεραπεία από τη διεθνή πρακτική και συμπλήρωσε: «η επιτροπή αυτή υιοθέτησε επίσης ειδικές οδηγίες για την προφυλακτική χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής στους ασθενείς που νοσηλεύονται».

Σελίδα 1 από 2301
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline