Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί οι τηλεοπτικοί Πρόεδροι είναι δημοφιλείς..

Είτε πρόκειται για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρτλετ, τον οποίο υποδυόταν από το 1999 ως το 2006 ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν στη σειρά "Δυτική Πτέρυγα", είτε για τον πρόεδρο Φρανκ Άντεργουντ (Κέβιν Σπέισι) της σειράς "House of Cards", το σίγουρο είναι ότι οι Αμερικανοί προτιμούν τους τηλεοπτικούς προέδρους από τον Μπαράκ Ομπάμα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση των Reuters-Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αυτό τον μήνα διαπίστωσε ότι το 54% των Αμερικανών έχει αρνητική άποψη για τον Ομπάμα, ενώ θετική έχει το 46%.

Ο πρόεδρος που υποδύεται ο Μάρτιν Σιν στην "Δυτική Πτέρυγα"--αγαπημένη σειρά των Δημοκρατικών, περιλαμβανομένων εργαζομένων στον Λευκό Οίκο--προτιμάται ως χαρακτήρας από το 82% των τηλεθεατών του NBC.
Ακόμη κι οι "κακοί" τηλεοπτικοί πρόεδροι είναι δημοφιλέστεροι από τον Ομπάμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 60% των τηλεθεατών της σειράς "Scandal" του ABC έχουν θετική άποψη για τον ερωτύλο πρόεδρο Φιτζέραλντ "Φιτζ" Γκραντ, που υποδύεται ο Τόνι Γκόλντγουιν, ενώ και ο δολοπλόκος Φρανκ Άντεργουντ του Κέβιν Σπέισι ξεπερνάει σε δημοτικότητα τον Ομπάμα.

Στη σειρά "House of Cards", ο Άντεργουντ σκοτώνει έναν βουλευτή και σπρώχνει έναν δημοσιογράφο στις γραμμές του τρένου. Κι όμως, το 57% των τηλεθεατών του δικτύου Netflix που μεταδίδει το πολιτικό θρίλερ έχει θετική άποψη για αυτόν τον τηλεοπτικό πρόεδρο.
Ακόμη και στον ίδιο τον Ομπάμα αρέσει ο Άντεργουντ. "Αυτός ο τύπος κάνει πολλά πράγματα. Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο ανελέητα αποτελεσματικά", είχε σχολιάσει ο Ομπάμα σε μία φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 2013.

Μοναδική ίσως παρηγοριά για τον Ομπάμα από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε την περίοδο 5-9 Μαρτίου: είναι δημοφιλέστερος στους Αμερικανούς απ' ό,τι ο ...Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα, το 76% των Αμερικανών έχουν αρνητική γνώμη για τον Πούτιν, ενώ θετική έχουν το 24%.

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα