Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:26:29

Διπλωμάτες της συμφοράς. Η Ελλάδα είπε «ναι» στην επέκταση των κυρώσεων ....κατά της Ρωσίας. Παράλληλα ψυχρολουσία από τις ΗΠΑ παρά τις προσφορές του 30% των πετρελαίων μας και βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Κύριο

Οργισμένοι οι αμερικανοί για την «πλήρη υποταγή» του Παν. Καμμένου στην μαρξιστική πολιτική της Κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στην τρομοκρατία. Οργή και στη Ρωσία για έλλειψη σταθερότητας από την εξωτερική πολιτική και τα δήθεν «ανοίγματα» Τσίπρα, Καμένου και Κοτζιά προς τη Μόσχα.

Μεταστροφή και έκπληξη για μια ακόμη φορά. Σε τίποτα σταθεροί. Ούτε απέναντι σε ΗΠΑ και Γερμανία ούτε και σε Ρωσία. Κινούμενοι στόχοι διαρκώς η στάση τους, με συνέπεια αναποτελεσματικότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να μην εμποδίσουν την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2015.

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Iντερφάξ, και επιβεβαιώνει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επιτεύχθηκε τον Μάρτιο και έτσι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, τον Ιούνιο, η Ελλάδα δεν θα προβάλει κανένα βέτο στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ εδώ και καιρό στη Ρωσία, ως απάντηση της ανάφλεξης στην Ουκρανία, την προσάρτηση της Κριμαίας και τις στρατιωτικές συγκρούσεις στο Donbass.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η προηγούμενη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή της στην εξουσία, είχαν ανησυχήσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο στο θέμα, τελικά φαίνεται πως η Αθήνα συντάσσεται με την άποψη των υπόλοιπων.

«Κρύο ντους» για τον Πάνο Καμμένο από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Ο αμερικανός ομόλογός του ζήτησε - για άγνωστους λόγους - την αναβολή της συνάντησής τους. Τον παρέπεμψε σε ένα υφυπουργό. Δεν είχαν κανένα αντίκρυσμα οι παροχές Καμμένου για 30% των πετρελαίων μας μια νέα βάση ρου ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Τι ίδιο με τις κολακείες Βαρουφάκη σε Μέρκελ και Σόιλμπλε.

Παρά τις νέες τυμπανοκρουσίες περί των προτάσεών του στους Αμερικανούς για την κατασκευή νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι δέχθηκε ένα γερό «κρύο ντους» πριν από την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον χωρίς τελικά να έχει ραντεβού ούτε με τον αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ ούτε με τον υφυπουργό Ρόμπερτ Γουόρκ. Αντίθετα, ο κ. Καμμένος εκλήθη και θα συναντηθεί την Παρασκευή 22 Μαϊου στο Στέητ Ντιπάρτμεντ με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ, η οποία δεν αποκλείεται να του... τραβήξει το αυτί για το φλερτ του με τη Μόσχα, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει σοβαρή ενόχληση τόσο σε αμερικανικούς όσο και σε νατοϊκούς κύκλους.

Ως γνωστόν, ο κ. Καμμένος είχε υψηλές προσδοκίες για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Θα συνοδεύεται μάλιστα, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αρχικό προγραμματισμό, από πολυμελή αποστολή στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και στελέχη ελληνικών αμυντικών εταιρειών. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος ζήτησε να οργανωθεί συνάντηση με στελέχη αμερικανικών εταιρειών οπλικών συστημάτων κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, κάτι που όπως φαίνεται τελικώς θα πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο, το γραφείο του επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να συναντήσει τον κ. Καμμένο και η προγραμματισμένη συνάντησή τους για την 21ηΜαϊου πρέπει να αναβληθεί. Ο λόγος παρέμενε άγνωστος μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Αντιπροτάθηκε μάλιστα να οριστεί συνάντηση του κ. Καμμένου με τον κ. Γουόρκ, αλλά ούτε αυτό τελικά έγινε.

Παρ' όλα αυτά, ο έλληνας υπουργός αποφάσισε να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και απέρριψε εισηγήσεις να μετατεθεί η επίσκεψή του για αργότερα ώστε να μπορέσει να συναντήσει τον κ. Κάρτερ. Έτσι, με εξαίρεση τη συνάντηση με την κυρία Νούλαντ, ο κ. Καμμένος θα αρκεστεί σε συνομιλίες με γερουσιαστές στο Κογκρέσο και στην παρουσία του σε δύο think tanks, στο Atlantic Council και στο Hudson Institute.

Ουδείς γνωρίζει τους λόγους της αμερικανικής αντίδρασης, ούτε εάν θα επιμείνουν στη μη πραγματοποίηση της συνάντησης.
Ενα από τα βασικά θέματα που ενοχλεί τους Αμερικανούς είναι η εσωτερική τρομοκρατία, (με τη δολοφονική δράση και τους σκληρούς στόχους εναντίον ανθρώπων και υπηρεσιών των ΗΠΑ) αλλά φαίνεται ότι προέκυψαν και άλλα ζητήματα, που δεν δημοσιοποιήθηκαν. Όπως λχ, ο συμβιβασμός , ιδεολογικός και πολιτικός των ΑΝΕΛ στα θέματα αυτά με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Οι ισχυρισμοί των ΑΝΕΛ ότι αυτοί επέβαλαν ως δήθεν σκληρό όρο το βραχιολάκι για τον Σάββα Ξηρό μάλλον έγιναν δεκτοί ειρωνικά από κύκλους των ΗΠΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline