Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:20:30

ΤΟΥΡΚΙΑ: Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΜΚΩ), παρουσίασε ο πρόεδρος της, Nικόλαος Ουζούνογλου, στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ουζούνογλου ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα σε εκκρεμότητα, ωστόσο αναγνώρισε ότι οι συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων της Πόλης έχουν βελτιωθεί σε σχέση με 20-30 χρόνια πριν.

Ως σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών ανέδειξε την αποκατάσταση των υπηκοοτήτων τους και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το πρώτο, αφού τόνισε ότι η πολιτική της Τουρκίας το ?64 ήταν όσο το δυνατόν να αφαιρέσει μεγαλύτερο αριθμό υπηκοοτήτων, παρατήρησε ότι αυτό τώρα αποκαθίσταται ως ένα βαθμό. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι σε ένα χρόνο 500 Κωνσταντινουπολίτες επανάκτησαν την υπηκοότητα τους και πρόσθεσε ότι επιτρέπεται πλέον η διπλή υπηκοότητα και αναγνωρίζεται η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα ως ισοδύναμη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline