Τρίτη 16 Απριλίου 2024  14:39:16

Κινδυνεύει να χάσει τον Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ από την πρώην του

Δύο χρόνια µετά την αγορά του Σκορπιού από τον Ρώσο µεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο άλλοτε ιδιωτικός παράδεισος του αξέχαστου Αριστοτέλη Ωνάση ίσως αλλάξει και πάλι χέρια.

Αιτία η διεκδίκηση του νησιού από την πρώην σύζυγο του Ριµπολόβλεφ, Ελενα, η οποία µε νέες επιθετικές νοµικές κινήσεις το βάζει στο στόχαστρό της. Η πρώην σύζυγος του Ρώσου κροίσου διεκδικεί, σύμφωνα με τη Real News, δικαστικά τον Σκορπιό, ισχυριζόµενη µάλιστα ότι αυτό βρίσκεται σε καταπίστευµα της κόρης της, Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

Όπως υποστηρίζει η Έλενα Ριµπολόβλεβα, το καταπίστευµα αυτό χρησιµοποιήθηκε επανειληµµένα από τον Ριµπολόβλεφ προκειµένου να αποκρύπτει περιουσιακά στοιχεία από εκείνη κατά τη διάρκεια του διακανονισµού του διαζυγίου τους, ώστε να µην υπολογιστούν αυτά στο µερίδιο της περιουσίας που της αναλογεί σύµφωνα µε τη νοµοθεσία.

Έπειτα από την καταστροφική για την πρώην σύζυγο του Ριµπολόβλεφ πρόσφατη απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου που δηµοσιοποιήθηκε πριν από µερικές ηµέρες και σύµφωνα µε την οποία από τον διακανονισµό του διαζυγίου της µε τον Ρώσο µεγιστάνα θα πάρει τελικά 604 εκατοµµύρια δολάρια -αντί για τα 4,5 δισ. που είχε αποφασιστεί στο πρώτο δικαστήριο το 2014- αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση.

Τη μισή περιουσία του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ διεκδικεί η πρώην σύζυγός του, Ελενα

Έτσι, κατέθεσε νέα αγωγή µε την οποία διεκδικεί ξανά τη µισή περιουσία του Ριµπολόβλεφ, δηλαδή τα 4,5 δισ., από τα 9 δισ. στα οποία αυτή υπολογίζεται. Αποφασισµένη να δικαιωθεί η Ελ. Ριµπολόβλεβα περνά έτσι στον τρίτο και τελικό γύρο της δικαστικής διαµάχης, που αναµένεται να λήξει την επόµενη χρονιά.
Η Ριµπολόβλεβα ζητά να υπολογιστούν κανονικά τα ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που προστέθηκαν πρόσφατα στα καταπιστεύµατα των παιδιών της και κυρίως της Εκατερίνα, καθώς είναι πεπεισµένη πως αυτές οι ενέργειες έγιναν εσκεµµένα ώστε µέρος της περιουσίας του Ρώσου κροίσου να µην υπολογιστεί στη διαδικασία του µοιράσµατος κατά το διαζύγιο.

Τα καταπιστεύµατα, µεταξύ άλλων, περιλαµβάνουν ένα πολυτελές διαµέρισµα στη Νέα Υόρκη αξίας 88 εκατ. δολαρίων, την έπαυλη Maison de L'Amitie που αγόρασε ο Ριµπολόβλεφ από τον Ντόναλντ Τραµπ στο Παλµ Μπιτς αξίας 95 εκατ. δολαρίων, ένα ακόµαιδιωτικό νησί στη Χαβάη αξίας 20 εκατ. δολαρίων που ανήκε παλιότερα στον διάσηµο σταρ Γουίλ Σµίθ και, φυσικά, τον Σκορπιό αξίας 150 εκατ. δολαρίων.

Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα, Εκατερίνα

Τα ανωτέρω ακίνητα αποκτήθηκαν από τον Ριµπολόβλεφ µετά την έναρξη των διαδικασιών διαζυγίου, γεγονός που επέτρεψε στην πρώην σύζυγό του να ισχυριστεί πως ο Ρώσος µεγιστάνας προέβη σε τόσο µεγάλες αγορές ώστε να µην υπολογιστούν στα περιουσιακά στοιχεία των δύο εν διαστάσει συζύγων κατά το µοίρασµα για το διαζύγιο, όπως ορίζει η νοµοθεσία.

Αξίζει να σηµειωθεί πως την εκπροσώπησή της έχει αναλάβει ο διάσηµος µεγαλοδικηγόρος Μαρκ Μπονάντ, πελάτες του οποίου είναι η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Τιερί Ρουσέλ. Η άλλη πλευρά, µέσω της δικηγόρου Τατιάνα Μπερσέντα, ισχυρίζεται πως τα καταπιστεύµατα έχουν δηµιουργηθεί από το 2005, δηλαδή πολύ πριν το ζευγάρι πάρει την απόφαση να χωρίσει.

Ο δικηγόρος της Ριµπολόβλεβα έχει ήδη καταθέσει την αγωγή στο Ανώτατο Οµοσπονδιακό ∆ικαστήριο της Ελβετίας και ζητά να συνυπολογιστούν και τα καταπιστεύµατα στη µοιρασιά του διαζυγίου. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την επόµενη χρονιά και αν τελικά δικαιωθεί η πρώην σύζυγος του Ρώσου δισεκατοµµυριούχου, τότε τα ακίνητα που έχει αγοράσει ο Ριµπολόβλεφ και βρίσκονται στα καταπιστεύµατα θα αποτελούν κοινή περιουσία των δύο συζύγων, οπότε και θα πρέπει να µοιραστούν και στους δύο.

Τα πιθανά σενάρια για το µέλλον του Σκορπιού είναι τρία:

• Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει να πωληθεί και το ποσό να µοιραστεί στους δύο συζύγους.
• Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Ριµπολόβλεφ να κρατάει τους τίτλους ιδιοκτησίας του Σκορπιού, αλλά να εξαγοράζει το µερίδιο της πρώην συζύγου του καταβάλλοντας τη µισή αξία του, δηλαδή περίπου 75 εκατ. δολάρια.
• Το τρίτο σενάριο λέει ότι θα πρέπει να µοιραστούν τα ακίνητα στους δύο συζύγους -να πάρει για παράδειγµα η Ριµπολόβλεβα τον Σκορπιό και ο Ριµπολόβλεφ το νησί στη Χαβάη και το διαµέρισµα της Νέας Υόρκης ή αντίστροφα.
Ο νέος και τελικός γύρος της δικαστικής διαµάχης που ξεκίνησε η Ριµπολόβλεβα θα καθορίσει και την τύχη του νησιού του Ωνάση, το οποίο δεν αποκλείεται να αλλάξει και πάλι ιδιοκτήτη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline