Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:31:17

Τα γιοτ χλιδής 10 δισεκατομμυριούχων

Οποιος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα πολυτελές γιοτ ξεκινά πάντα από το βασικό κριτήριο: το μέγεθος. Εκτός από τις ανέσεις του, όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο.

Δέκα δισεκατομμυριούχοι έχουν στην κατοχή τους γιοτ που ξεπερνούν τη φαντασία. Οι ανέσεις και η χλιδή τους παραπέμπουν πολλές φορές όσα έχουν χρησιμοποιηθεί σε κινηματογραφικές επιτυχίες του Χόλιγουντ, αφού ορισμένα από αυτά διαθέτουν υποβρύχια, ελικοδρόμια, μέχρι και γυμναστήρια που μετατρέπονται σε κλαμπ διασκέδασης.

Τα δέκα καλύτερα στον κόσμο

10. Ο Νίκλας Ζένστρομ είναι ο ιδρυτής του Skype. Εχει στη συλλογή του δύο γιοτ. Το τελευταίο του απόκτημα με το όνομα Ran V είναι μεγαλύτερο από το πρώτο που έχει μήκος 72 πόδια.

9. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ο ιδρυτής της Virgin και έχει στην κατοχή του ένα Catamaran με το όνομα Necker Belle. Για όποιον... ενδιαφέρεται, ο Μπράνσον το νοικιάζει με το κόστος να ξεκινά από τις 80,000 δολάρια την εβδομάδα.

8.Ενας εκ των ιδρυτών της Google, ο Λάρι Πέιτζ, αγόρασε έναντι 45 εκ. δολαρίων το Senses με μήκος 193 πόδια. Διαθέτει ελικοδρόμιο, τζακούζι και μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 25 άτομα μαζί με το προσωπικό.

7. Ο Ερικ Σμιντ είναι ο πρόεδρος της Google και το 2009 αγόρασε το μήκους 194 ποδιών Oasis έναντι 72,3 εκ. δολαρίων. Το συγκεκριμένο γιοτ διαθέτει πισίνα, τζετ-σκι αλλά και ένα γυμναστήριο, το οποίο μετατρέπεται σε κλαμπ διασκέδασης.

6. Το Venus άνηκε στον Στιβ Τζομπς και μετά το θάνατό του στη γυναίκα του. Εχει μήκος 256 πόδια και είναι από τα πλέον εντυπωσιακά στις παγκόσμιες θάλασσες.

5. Ο Μπάρι Ντάιλερ ειναι ο διευθύνων σύμβουλος της IAC και σύζυγος της Ντιάν Βον Φούστενμπεργκ. Το ζεύγος απολαμβάνει τις ανέσεις του EOS, μήκους 271 ποδιών

4. Ο επικεφαλής της Oracle Λάρι Ελισον έχει στην κατοχή του το Musashi μήκους 288 ποδιών και μεταξύ άλλων ανέσεων διαθέτει και ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ.

3. Ο επιχειρηματίας Μαρκ Κούμπαν απέκτησε το Fountainhead, το οποίο είναι «αδερφάκι» του Musashi. Εχει μήκος 288 πόδια και κάποιες ελάχιστες διαφορές στη διακόσμηση του εσωτερικού του.

2. Ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν, διαθέτει δύο γιοτ. Το ένα με το όνομα Tatoosh έχει μήκος 303 πόδια και διαθέτει πισίνα, στούντιο ηχογράφησης και γυμναστήριο.

1. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι το δεύτερο που έχει στην κατοχή του ο Αλεν. Το Octopus έχει μήκος 414 πόδια, διαθέτει πισίνα με γυάλινο πάτο, δύο ελικοδρόμια και ένα υποβρύχιο.Σπάνια λείπει από τα πάρτι στο Φεστιβάλ των Καννών.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline